Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

11 Decembrie 2017
Vizualizari: 532
Comentează add

În acelaşi timp, secretarul general al ONU a criticat Administraţia Trump pentru decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Papa şi-a exprimat îngrijorarea faţă de ciocnirile din Orientul Mijlociu

sergiu-stet

  Papa Francisc. Foto: Arhivă.

Papa Francisc şi-a exprimat îngrijorarea faţă de ciocnirile violente din Orientul Mijlociu. Suveranul Pontif, conducător a aproximativ un miliard de catolici din lumea întreagă, a subliniat caracterul particular al oraşului Ierusalim, pe care l-a numit oraş sfânt al creştinilor, evreilor şi musulmanilo. 

BBC transmite că secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că decizia Administraţiei Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului riscă să compromită eforturile de pace între Israel şi palestinieni.

Antonio Guterres a făcut declaraţiile în aceeaşi zi în care un purtător de cuvânt al vicepreşedintelui Statelor Unite, Mike Pence, a criticat dur Autoritatea Palestiniană pentru că a refuzat să se întâlnească cu Mike Pence în cadrul vizitei oficiale a acestuia în Orientul Mijlociu. 


Etichete IsraelIerusalimPapa FranciscSuveranul PontifcreştzinievreimusulmaniAntonio GuterresMike PenceAutoritatea Palestiniană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live