Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

16 Septembrie 2012
Vizualizari: 1347
Comentează add

Papa Benedict al XVI-lea face apel la ţările arabe să propună soluţii viabile care să respecte demnitatea fiecărui om, drepturile sale şi religia sa.

Papa le cere ţărilor arabe să acţioneze pentru o pace viabilă

ioana-dogaru

Papa Benedict al XVI-lea. Foto: Reuters.

Papa Benedict al XVI-lea, aflat în vizită în Liban, a făcut apel duminică la comunitatea internaţională, şi îndeosebi la ţările arabe, să acţioneze pentru a găsi soluţii la conflictele care însângerează regiunea, mai ales Siria, relatează AFP.


''Fac apel la comunitatea internaţională. Fac apel la ţările arabe ca ele să propună soluţii viabile care să respecte demnitatea fiecărui om, drepturile sale şi religia sa. Cel ce vrea să făurească pacea trebuie să înceteze să mai vadă în celălalt un rău care trebuie eliminat'', a declarat Suveranul Pontif în faţa unei mulţimi de sute de mii de oameni.

Papa Benedict al XVI-lea şi-a exprimat duminică la Beirut dorinţa ca Orientul Mijlociu, bulversat în ultimii ani de evenimente fără precedent, să fie condus de oameni ai păcii, relatează duminică agenţiile EFE şi AFP.

Suvernaul Pontif a mai spus că "a sluji justiţia şi pacea într-o lume în care violenţa nu încetează să-şi extindă cortegiul morţii şi al distrugerilor este o urgenţă pentru a ne angaja într-o societate fraternă, pentru a făuri comuniunea''.

Patriarhul maronit, monseniorul Beshara Rai, a declarat în discurul său de bun venit, că această vizită pastorală, care intervine într-un moment al transformărilor radicale ce ameninţă securitatea şi stabilitatea, "este plină de speranţă".

În timpul slujbei, Suveranul Pontif le va înmâna prelaţilor locali documentul religios semnat vineri la Patriarhia Maronită din Harisa.

Zeci de mii de credincioşi asistă la slujbă, îmbrăcaţi în alb şi galben, culorile Vaticanului.

Duminică se încheie vizita de trei zile a Papei Benedict al XVI-lea în Liban, prima în această ţară în cei şapte ani de Pontificat.
 


Etichete Papa Benedict al XVI-leaLibanlumea arabă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live