Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

27 Decembrie 2009
Vizualizari: 1564
Comentează add

Suveranul pontif a luat prânzul alături de 180 de persoane nevoiaşe.

Papa, la masă cu săracii din Roma de Ziua familiei

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

“Sunt aici pentru a vă spune că vă sunt aproape, că vă doresc binele şi că biserica îi are la inimă în special pe saraci”, sunt cuvintele adresate de Papa Benedict al XVI-lea la prânzul luat alături de 180 de persoane nevoiaşe, mare parte imigranţi, bătrâni şi cetăţeni de etnie rromă.

Suveranul Pontif s-a declarat mulţumit de prânz, el oferind desertul. În plus Papa a înmânat cadouri la 31 de copii, după care a vizitat şcoala de limbă italiană deschisă în urmă cu 27 de ani de Comunitatea Sant’Egidio pentru străinii din Roma.

Aceasta a fost practic prima ieşire în public a Suveranului Pontif, de la incidentul de joi seara, accesul în zona Trastevere din capitala italiană, locul în care se află sediul Comunităţii, fiind interzis pentru mai bine de 4 ore.

Tot astăzi, Papa a celebrat familia “fondată pe căsătoria între bărbat şi femeie”, iar înainte de rugăciunea Angelus, i-a salutat în direct în limba spaniolă şi pe credincioşii din Madrid.

”Unul dintre cele mai mari servicii pe care noi, creştinii, îl putem face semenilor noştri este să le oferim mărturia noastră senină şi asupra familiei fondate pe căsătoria între bărbat şi femeie, protejând-o şi promovând-o, deoarece este de o importanţă supremă pentru prezentul şi viitorul umanităţii', a spus în limba spaniolă Benedict al XVI-lea.

Spania este una dintre ţările europene în care căsătoria între persoane de acelaşi sex a fost legalizată în 2005.


Etichete PapaBenedictsuveran pontifRoma

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live