Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Roma

21 Septembrie 2017
Vizualizari: 2348
Comentează add

La proiecția în avanpremieră din această seară ar fi trebuit să asiste și Suveranul Pontif însă, în contextul cutremurului din Mexic, Papa preferă să se retragă pentru rugăciuni.

Papa joacă într-un film pentru copii

elena-postelnicu-roma

 Papa Francisc    Foto: pixabay.com.

La Vatican este proiectat joi, 21 septembrie, în avanpremieră filmul ”Beyond the Sun” (Dincolo de Soare) produs de Andrea Iervolino și Monika Becardi, în care apare pentru aproximativ șase minute chiar Papa Francisc. Este pentru prima dată când un Suveran Pontif acceptă să joace într-o producție cinematografică. 

Papa Francisc apare într-o cameră a Palatului Apostolic de la Vatican, în fața copiilor protagoniști, așezat, explicându-le acestora cum se poate cunoaște Isus. ”Citind Biblia, studiind catehismul, vorbind cu El” spune în film Bergoglio. Pe platourile de filmare, Papa a fost ajutat de consilierul său, Monseniorul Eduardo Garcia.

La proiecția din această seară ar fi trebuit să asiste și Suveranul Pontif, însă în contextul cutremurului din Mexic, Papa preferă să se retragă pentru rugăciuni. Bergolio a trimis totuși un mesaj de mulțumire pentru ”curajul” de a realiza o pelicula cu adevărat unică. 

Acțiunea filmului are loc în Patagonia, în centrul Argentinei. Un grup de băieți participă la o lecție de catehism de pregătire a Primei Sfinte Împărtășanii. La final, unul dintre ei fuge în căutarea lui Isus, ”care este peste tot, în stele, în lumină, în întuneric”. Ceilalți patru află de fuga sa și pleacă să-l caute. Îl găsesc, continuă împreună şi după fel de fel de peripeții, sunt descoperiți de părinții lor. ”Încă se poate face ceva” le spune preotul care îi călăuzește în catehism. Și într-adevăr, cei cinci au ocazia să-l întâlnească pe Papa Francisc, care le spune, din experiența sa, cum pot să-l cunoască pe Isus. 

Filmul va fi prezentat oficial în luna octombrie, în cadrul Festivalului internațional de film de la Roma, la secțiunea ”Alice nella citta” și va intra în cinematografe in jurul Crăciunului. 

Toţi banii care vor fi strânşi din acest film vor fi donaţi unor organizaţii de caritate pentru copii din Argentina, ţara natală a Suveranului Pontif.

 

Etichete Beyond the SunPapa FranciscSuveran PontifMonseniorul Eduardo Garcia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live