Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

1 Mai 2011
Vizualizari: 2465
Comentează add

Papa Ioan Paul al II-lea este considerat cel mai popular papă din istorie, care a modernizat imaginea bisericii catolice.

Papa Ioan Paul al II-lea, beatificat de succesorul său Papa Ioan Paul al II-lea, beatificat de succesorul său - Conține video Papa Ioan Paul al II-lea, beatificat de succesorul său - Conține galerie foto

remus-radulescu

Ceremonia de beatificare de la Vatican. Foto: Reuters.

La ceremonia de beatificare sunt aşteptate să participe un milion de persoane, între care 87 de de delegaţii oficiale de stat din toată lumea.

La începutul Liturghiei Pontificale, papa Benedict al XVI l-a declarat "fericit" pe antecesorul său care a condus Biserica între 1978-2005.

Este prima dată în istoria Bisericii Catolice când un papă îl beatifică pe predecesorul său.

După şase ani de la moarte, papa Ioan Paul al II-lea va fi trecut în calendare cu titlul de "fericit" şi cu ziua de pomenire 22 octombrie.

Conform canoanelor Bisericii, beatificarea este premergătoare canonizării (declararea ca "sfânt") şi a fost hotărâtă în urma unui miracol despre care se spune că a fost săvârşit prin mijlocirea lui Ioan Paul al II-lea după moarte.

O călugăriţă franceză, Marie Simon Pierre, s-a vindecat în anul 2005 într-un mod inexplicabil din punct de vedere medical de Parkinson, maladia de care a suferit şi Ioan Paul al II-lea.

Ea a mărturisit că vindecarea s-a petrecut în urma rugăciunilor pe care i le adresase papei.

Călugăriţa franceză a fost prezentă la ceremonia de beatificare, ea purtând spre altar o relicvă a papei, anume o fiolă care conţine sângele lui Karol Wojtyla.

Video: Rămăşiţele pământeşti vor fi păstrate în capela Sfântului Sebastian

Sicriul papei a fost deshumat cu două zile înainte şi va fi aşezat în faţa altarului din Basilica San Pietro, pentru a fi venerat de credincioşi, după ceremonie.

Rămăşiţele sale pământeşti vor fi păstrete apoi în capela Sfântului Sebastian din aceeaşi Basilică vaticană.

Foto: Reuters.


Etichete papabeatificareVaticanmiracolIoan Paul II

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live