Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

25 Decembrie 2009
Vizualizari: 2256
Comentează add

Papa Benedict al XVI-lea a fost agresat de o femeie care a trecut de cordoanele de securitate.

Papa, "îmbrâncit" înaintea slujbei de Crăciun Papa, "îmbrâncit" înaintea slujbei de Crăciun - Conține video

Foto: Mediafax

Tradiţionala slujbă de la miezul nopţii, celebrată de fiecare Crăciun la Vatican, a început joi seara printr-un incident.

În timp ce papa Benedict al XVI-lea se întrepta spre bazilica Sfântul Petru pentru a oficializa slujba de Crăciun, o femeie a reuşit să treacă de cordoanele de securitate şi i-a ieşit în drum provocând căderea acestuia.

În scurt timp, cu ajutorul asistenţilor, Înaltul Pontif, în vârstă de 82 de ani, a reuşit să se scoale, aparent nevătămat şi a continuat slujba.

Cardinalul francez Roger Etchegaray în vârstă de 87 de ani a căzut şi el şi şi-a rupt piciorul în timpul incidentului.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, a precizat că femeia a fost reţinută de gărzile de securitate.

Numele femei nu a fost dezvăluit, dar Vaticanul a confirmat că este aceeaşi persoană care a încercat să se apropie şi anul trecut de papa în timpul slujbei de Crăciun.

În acest an, tradiţionala slujbă de Crăciun de la miezul nopţii din bazilica Sfântul Petru a început cu două ore mai devreme, o premieră decisă ţinând cont de vârsta lui Benedict al XVI-lea care a sărbătorit 82 de ani în aprilie.

Oficiali de la Vatican au declarat că prin măsura luată au dorit astfel să îl protejeze pe Suveranul Potif pentru a nu deveni extrem de obosit în perioada Crăciunului.

Predecesorul său Ioan Paul al II-lea a ţinut întotdeauna slujba la miezul nopţii, inclusiv în ultimii ani ai vieţii sale, când sănătatea sa se înrăutăţise.

 


Etichete VaticanpapaBenedict al XVI-leaincident

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live