Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

20 Aprilie 2019
Vizualizari: 1026
Comentează add

Aseară, Papa Francisc a condus meditaţiile procesiunii Drumul Crucii de la Colosseum.

Papa Francisc va oficia Slujba de Înviere în Bazilica San Pietro

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Slujba Învierii din Bazilica San Pietro prezidată de Papa Francisc. Foto: Arhivă/ Elena Postelnicu

Papa Francisc va oficia, astăzi, Slujba de Înviere în Bazilica San Pietro. Celebrările religioase catolice vor culmina mâine, odată cu Sfânta Liturghie şi cu 'Urbi et Orbi' - "Către oraş şi lume", tradiţionalul mesaj de Paşte şi Binecuvântare apostolică rostit în fiecare an de Suveranul Pontif.

Aseară, Papa Francisc a condus meditaţiile procesiunii Drumul Crucii de la Colosseum.

Papa Francisc s-a aruncat la pământ în fața altarului din Bazilica San Pietro. Cu acest gest a început celebrarea patimii și morții Domnului, cu Liturgia cuvântului, adorarea Crucii și Sfânta Împărtășanie în Vinerea Sfântă, după care Suveranul Pontif a condus procesiunea Drumul Crucii de la Colosseum. 

Papa Francisc: Doamne ajută-ne să vedem în Crucea ta toate crucile din lume; crucea persoanelor flămânde de pâine și iubire, crucea persoanelor singure și abandonate, până chiar și de fii și de părinți, crucea persoanelor însetate d justiție și de pace, crucea persoanelor fără credință, crucea migranților care găsesc porțile închise din cauza fricii și a inimilor blindate de socoteli politice, crucea copiilor răniți în inocența și în puritatea lor.

Printre călugărițele invitate de organizatori să ducă Sfânta Cruce la Colosseum s-a aflat și o măicuță din România, Mihaela Elisabeta Bălăucă, originară din Dieceza de Iași, din Congregația "Surorile providenței". Papa Francisc va prezida Vigilia pascală din noaptea sfântă  Învierii Domnului, cu ritul binecuvântării focului și ceremonia luminii în antreul Bazilicii San Pietro, pentru ca duminică, după Sfânta Liturghie, să adreseze cetății și lumii tradiționalul 'Urbi et Orbi', tradiţionalul mesaj pascal și binecuvântarea apostolică însoțită de darul indulgenței plenare.

Creştinii catolici şi protestanţi se pregătesc, astăzi, de sărbătoarea Învierii Domnului, iar ortodocşii şi greco-catolicii - de Florii. În bisericile romano-catolice se oficiază în această seară Vigilia pascală, slujba care celebrează ieşirea lui Iisus Hristos din mormânt. Postul nostru de radio va transmite în direct un fragment din această slujbă, de la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Bucureşti, începând cu ora 23:45.

Tot astăzi, în ajun de Florii pentru ortodocşi şi greco-catolici, în mai multe oraşe din ţară sunt organizate procesiuni religioase cu ramuri şi flori în amintirea Intrării Domnului în Ierusalim înainte de Răstignire. La Bucureşti, procesiunea începe la ora 16:00 şi are loc între Mănăstirea Radu Vodă şi Catedrala Patriarhală din Bucureşti.


Etichete san pietropastepapa francisc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live