Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Iunie 2019
Vizualizari: 988
Comentează add

Papa Francisc va merge şi la Iaşi, unde va vizita Catedrala "Sfânta Maria Regina" şi va avea o întâlnire cu tineri şi familiile lor, la Palatul Culturii.

Papa Francisc va merge şi la Iaşi, la Catedrala "Sfânta Maria Regina"

radiojurnal

Papa Francisc la Bucureşti. Foto: Petruţ Hîrţescu

Papa Francisc va merge şi la Iaşi, unde va vizita Catedrala "Sfânta Maria Regina" şi va avea o întâlnire cu tineri şi familiile lor, la Palatul Culturii. Aflăm mai multe acum de la corespondenta noastră, Cristina Vartolomei. 

Reporter: Papa Francisc va ajunge la Iași la ora 17:45, cu un sfert de oră mai târziu decât era programat inițial. Centrul orașului a fost închis pentru mașini încă de aseară, iar întregul primetru în care se va afla Suveranul Pontif a fost delimitat cu 8 kilometri de garduri de protecție. Zona a fost practic sigilată de forțele de ordine. Pelerinii vor avea acces între orele 11:00 și 16:00. Măsurile de securitate îi vizează și pe cei care locuiesc în zonă. La intările în blocuri s-au pus afișe, prin care oamenii sunt invitați să iasă în stradă dacă doresc să-l vadă pe Papă, pentru că este interzis să stea în balcoane sau la ferestre. Tot de aseară, au intrat în dispozitive echipele de pirotehniști, forțele de ordine, dar și militarii de la ISU. Pompierii au venit și cu patru spitale mobile. Peste 65.000 de oameni  din toată Moldova ar urma să ia parte la evenimentul istoric de la Iași, iar organizatorii le-au pregătit sticle cu apă și pelerine de ploaie. Special pentru vizita Papei a fost adus din Sanctuarul de la Cacica, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului. Prima oprire a Suveranului Pontif va fi la Catedrala Romano-Catolică din Iași, unde va binecuvânta 800 de bătrâni și bolnavi. Va merge apoi cu papamobilul până la scena de la Palatul Culturii, unde se va adresa mulțimii și se va ruga împreună cu cei prezenți, pentru tineri și familii. 

Realizator: Mulțumim! Mâine, în ultima zi a vizitei în ţara noastră, Suveranul Pontif va oficia pe, Câmpia Libertăţii din Blaj, din judeţul Alba, slujba de Beatificare a 7 episcopi greco-catolici martiri.


Etichete reginamariapapaiasi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live