Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

5 Martie 2021
Vizualizari: 125
Comentează add

Papa Francisc este așteptat azi la Bagdad, iar duminică la Erbil, în Kurdistanul irakian, unde va oficia o slujbă pe un stadion.

Papa Francisc s-a adresat irakienilor, cu o zi înainte de vizita sa în Irak

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

  Papa Francisc.        Foto: Athivă.

Papa Francisc le transmite irakienilor că îi va vizita ca un pelerin, pentru a-L ruga pe Domnul să dea iertare și împăcare după ani de război și terorism.

Papa Francisc este așteptat azi la Bagdad, iar duminică la Erbil, în Kurdistanul irakian, unde va oficia o slujbă pe un stadion. 

Aceasta este cea mai dificilă și importantă călătorie apostolică a Papei Francisc, din pontificatul său.

Pe lângă apropierea de creștini și sprijin în vederea reconstruirii țării devastată de războaie și terorism, o altă semnificație a acestei vizite este și mâna întinsă fraților musulmani.

O călătorie asemănătoare își dorea să facă în trecut chiar și Papa Ioan Paul al II-lea.

La fel ca la vizitele precedente în străinătate, și de această dată Suveranul Pontif a transmis un mesaj cetățenilor din Irak, cu doar câteva ori înainte de plecare sa de la Vatican.

Papa Francisc: Vin ca pelerin de pocăință pentru a implora de la Domnul iertare și reconciliere după atâția ani de război și de terorism, pentru a cere de la Dumnezeu consolarea inimilor și vindecarea rănilor. Vin ca pelerin de pace în căutarea fraternității, însuflețit de dorința de a ne ruga împreună și de a merge împreună cu frații și surorile de alte tradiții religioase sub semnul părintelui Abraham, care reunește într-o unică familie musulmani, evrei și creștini. Doresc mult să vă întâlnesc, să văd chipurile voastre, să vizitez țara voastră, leagăn antic și extraordinar de civilizație.

Papa Francisc pleacă de la Roma vineri dimineață și ajunge la Bagdad la ora locală 14:00.

După primirea oficială, Suveranul Pontif se va întâlni deja de la aeroport cu prim-ministrul irakian, după care cu președintele țării și cu alte autorități, reprezentanți ai societății civile și membrii corpului diplomatic, în fața cărora prezintă primul discurs oficial al vizitei.

Ultimul moment din prima zi în Irak este întâlnirea cu episcopii, preoții, călugării și seminariștii bisericii catolice din Irak, cu o întâlnire programată în Catedrala Catolică din Bagdad, unde Suveranul Pontif va susține un al doilea discurs al vizitei sale.


Etichete (ii)papairak

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live