Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

21 Octombrie 2015
Vizualizari: 861
Comentează add

Vaticanul a dezminţit că lui papa Francisc i s-ar fi descoperit "o mică tumoare vindecabilă în creier".

Papa Francisc "nu are tumoare cerebrală"

rador

Papa Francisc. Foto: Arhivă/Facebook.com.

Vaticanul a dezminţit ferm în noaptea de marţi spre miercuri informaţia apărută într-un cotidian italian că, în urmă cu câteva luni ar fi fost descoperită o mică 'tumoare vindecabilă' în creierul papei Francisc, scrie Agerpres.

'Difuzarea unor ştiri fără fundament este iresponsabilă şi nu merită atenţie. Papa îşi continuă activităţile în mod foarte intens', a spus purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, citat de AFP.

Potrivit Quotidiano Nazionale (QN), preluat de alte organe de presă italiene, 'o mică pată întunecată' ar fi fost descoperită cu ocazia unui examen medical efectuat incognito acum şapte luni la un specialist japonez, profesorul Takanori Fukushima, la clinica San Rossore di Barbaricina din apropierea oraşului Pisa. Medicul ar fi apreciat că nu este necesară o intervenţie chirurgicală, tumoarea fiind vindecabilă. 

Directorul ziarului, Andrea Cangini, a reacţionat miercuri dimineaţă la dezminţirea Vaticanului: 'Dezminţirea este lesne de înţeles şi era de aşteptat. Am păstrat multă vreme această informaţie pentru a face toate verificările necesare. Nu avem nici cea mai mică îndoială că are fundament', a spus el. 

Papa Francisc, în vârstă de 78 de ani, are un program foarte încărcat, căruia îi face faţă cu brio, chiar dacă dă uneori semne de oboseală şi se întâmplă să renunţe la o acţiune în ultimul moment. În unele interviuri şi-a împărtăşit sentimentul că mai are doar câţiva ani de trăit, dar nu a vorbit niciodată de o boală anume. De multe ori s-a declarat obosit de călătorii, dar se pregăteşte să plece cinci zile în Africa la sfârşitul lunii noiembrie. Papa Francisc a fost supus în tinereţe unei operaţii de înlăturare a unei părţi din plămânul drept, mai scrie Agerpres.


Etichete papa francisctumoare pe creierdezmintire

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live