Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

27 Martie 2019
Vizualizari: 2052
Comentează add

În perioada 31 mai-2 iunie 2019, papa Francisc va face o vizită pastorală şi ecumenică în România.

Papa Francisc în România

remus-radulescu

Papa va oficia trei Liturghii, va avea întâlniri cu preşedintele şi Prim Ministrul României şi va participa la o rugăciune în Noua Catedrală patriarhală alături de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 

Papa Francisc va sosi în România pe Aeroportul Henri Coandă, vineri 31 mai, în jurul prânzului. În aceeaşi zi, el va fi primit într-o vizită de curtoazie de Preşedintele României la Palatul Cotroceni, acolo unde se va întâlni şi cu Prim Ministrul. 

În aceeaşi zi de 31 mai, papa va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la Palatul Patriarhiei, iar în faţa mai multor ierarhi ortodocşi din Sinodul permanent va rosti un discurs. 

Papa Francisc va vizita noua Catedrală patriarhală aflată în construcţie, unde va participa la o rugăciune alături de patriarhul Daniel. 

În seara de vineri, 31 mai, papa va oficia prima Liturghie în România, în rit latin, la Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif din Bucureşti.

Sâmbătă 1 iunie, papa Francisc va merge la Şumuleu Ciuc în judeţul Harghita şi va oficia a doua Liturghie la Sanctuarul marian în jurul căruia se organizează anual pelerinajul catolic de Rusalii.

În seara de 1 iunie, suveranul pontif va ajunge la Iaşi, unde în faţa Palatului culturii se va întâlni cu tinerii şi cu familiile catolice. 

Duminică, 2 iunie, în ultima zi a vizitei sale in România, papa Francisc va merge la Blaj, pe Câmpia Libertăţii, pentru a oficia  Sfânta Liturghie în rit oriental şi Beatificarea  celor şapte episcopi greco-catolici martiri în închisorile comuniste.

Organizatorii se aşteaptă ca la momentele liturgice oficiate de papă în România să participe aproape 500 000 de credincioşi.


Etichete papa francisc in romaniapapavizitabeatificareBlajSumuleu CiucIasipatriarh

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live