Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Georgiana Grosso

23 Septembrie 2018
Vizualizari: 460
Comentează add

Papa Francisc va aduce la Vilnius un omagiu celor aproape două sute de mii de evrei ucişi în timpul ocupaţiei naziste

Papa Francisc în capitala Lituaniei, Vilnius

georgiana-grosso

 

Suveranul Pontif va ţine astăzi, un moment de reculegere şi se va ruga în faţa Monumentului victimelor fostului ghetou din Vilnius.   

În Lituania, prima etapă a unui turneu de patru zile în ţările baltice, Papa Francisc i-a criticat ieri, pe cei care consideră că singurul mod de a garanta securitatea şi continuitatea unei culturi este de a-i elimina sau expulza pe cei diferiţi, făcând referire la mişcările de extremă-dreapta anti-imigranţi din Europa.

Suveranul Pontif a făcut apel la Lituania să înveţe din lecţiile istoriei sale turbulente pentru a deveni un pod între estul şi vestul Europei. Papa Francisc a vorbit şi despre una dintre principalele probleme cu care se confruntă ţările baltice, respectiv emigraţia tinerilor. El a invitat autorităţile lituaniene să acorde o atenţie specială celor tineri, care reprezintă nu doar viitorul, ci şi prezentul naţiunii.

Lituania şi celelalte două ţări baltice, Letonia şi Estonia, au cunoscut o creştere economică rapidă, dar, în acelaşi timp, au apărut inegalităţi sociale care au determinat o migraţie masivă a tinerilor spre Occident, precizează Agenţia France-Presse.


Etichete Papa FranciscVilniusevreighetouLituania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live