Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 Martie 2021
Vizualizari: 207
Comentează add

Papa Francisc este pregătit pentru pelerinajul de 3 zile în Irak

sergiu-stet

  Papa Francisc.        Foto: Athivă.

"Cu voia Domnului, voi merge vineri în Irak pentru un pelerinaj de 3 zile. Îmi doresc de mult timp să-i întâlnesc pe acei oameni care au suferit atât de mult, să întâlnesc acea Biserică martiră".
 
"În țara lui Avraam, împreună cu ceilalți lideri religioși vom face un alt pas înainte în frăția dintre credincioși. Vă rog să însoțiți această călătorie cu rugăciune, astfel încât să se poată desfăşura în cel mai bun mod posibil şi să dea roadele sperate. Poporul din Irak ne așteaptă. El îl aștepta pe Sfântul Ioan Paul al II-lea, numai că i s-a interzis să meargă: nu putem dezamăgi un popor pentru a doua oară. Să ne rugăm ca această călătorie să poată decurge bine”.
 
În timpul liturghiei pe care o va oficia pe stadionul din Erbil duminică, 7 martie, Papa Francisc va binecuvânta o statuie a Fecioarei Maria vandalizată de milițienii statului islamic în timpul ocupării Câmpiei Ninive.
 
„Statuia, care provine din satul creștin Karamles, este fără mâini - spune Father Samir Sheer, directorul Radio Mariam din Erbil - pentru că au fost tăiate de teroriști. Inițial, statuii îi lipsea şi capul, care a fost recuperat și atașat din nou. În aceste ore sunt terminate lucrările de restaurare. După binecuvântare, statuia se va întoarce în Câmpia Ninive. Speranța creștinilor locali este că Maica Domnului se va întoarce în curând să-și îmbrățișeze copiii din Karamles".
 
Între timp, o duzină de rachete au lovit baza aeriană Ain al-Asad, în provincia Anbar din vestul Irakului, unde sunt staționate trupele americane și forțele coaliției internaționale conduse de SUA. Rachetele au căzut în afara perimetrului bazei aeriene și nu au provocat victime sau daune materiale.
 
Acesta este al patrulea atac cu rachete împotriva forțelor americane din Irak și din regiunea Kurdistanului irakian în ultimele treizeci de zile, în ajunul vizitei Papei Francisc în țară.
 
"Au existat lansări de rachete, însă acestea sunt considerate evenimente excepționale de cei din zonă, care nu le percep ca pe ceva extraordinar. Nimeni nu consideră că episoadele ar avea o legătură cu vizita apostolică a Papei Francisc" din perioada 5-8 martie, a declarat pentru LaPresse, Alessandro Monteduro, directorul fundației pontifice Aid to the Church in Need, care se ocupă de creștinii persecutați, în special de cei din Orientul Mijlociu.
 
O delegație a fundației, care are o bază și în Irak, va călători cu Papa Francis în zborul spre Bagdad.
 
 
Articol publicat de RAINEWS
 
Traducerea: Cătălina Păunel/RADOR.

Etichete IrakErbilPapa Francisc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live