Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 August 2018
Vizualizari: 429
Comentează add

Este o ruşine pentru Biserică, a spus Papa într-un discurs rostit în faţa liderilor irlandezi, în prima zi a vizitei sale în această ţară.

Papa Francisc, discurs la Dublin

radiojurnal

Papa Francisc. Foto: Agerpres.

Papa Francisc s-a întâlnit sâmbătă seară la Dublin cu opt victime irlandeze ale abuzurilor sexuale comise de-a lungul timpului de preoţi asupra unor minori.

Întrevederea a durat aproape o oră şi jumătate şi a avut loc la scurt timp după ce Suveranul Pontif şi-a exprimat durerea şi nemulţumirea pentru eşecul autorităţilor Bisericii Catolice de a pedepsi aceste abuzuri.

Este o ruşine pentru Biserică, a spus Papa într-un discurs rostit în faţa liderilor irlandezi, în prima zi a vizitei sale în această ţară.

Papa Francisc: Nu pot decât să recunosc scandalul uriaş izbucnit în Irlanda în urma abuzurilor comise asupra copiilor de membri ai Bisericii care ar fi trebuit să îi protejeze şi să îi educe. Eşecul autorităţilor bisericeşti, episcopi, superiori, preoţi, de a răspunde într-o manieră adecvată în faţa acestor crime dezgustătoare a stârnit pe bună dreptate indignare şi rămâne un motiv de suferinţă şi ruşine pentru comunitatea catolică. Eu însumi împărtăşesc aceste sentimente.


Duminică, Papa Francisc va oficia o slujba în aer liber la Dublin, la care sunt aşteptaţi să participe peste 500 de mii de credincioşi


Etichete Papa Franciscdiscurs la Dublinabuzuri sexualepreotiminori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live