Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

11 Octombrie 2021
Vizualizari: 901
Comentează add

Papa Francisc a lansat cea mai ambițioasă încercare de reformă a Bisericii Catolice din ultimii 60 de ani.

Papa Francisc, „cea mai ambițioasă încercare recentă de reformă catolică”

-

Papa Francisc. Foto: Arhivă.

Realizator: Cristian Băcâin - Papa Francisc a lansat, ceea ce unii descriu drept cea mai ambițioasă încercare de reformă a bisericii catolice din ultimii 60 de ani. La slujba de ieri, de la Vatican, Papa a anunțat începerea consultărilor în fiecare parohie din lume despre direcțiile pe care biserica ar trebui să le urmeze. 

Reporter: Costi Dumăscu - Unii catolici speră că vor urma schimbări în probleme precum hirotonia femeilor, căsătoria preoților sau căsătoriile între persoane de același sex, alții se tem că procesul va submina principiile bisericii sau va abate atenția de la priorități precum combaterea corupției sau recâștigarea interesului popular față de biserică. Papa Francisc i-a îndemnat pe catolici să nu rămână blocați în certitudini, ci să înceapă să se asculte unii pe alții. "Suntem pregătiți pentru aventura acestei călătorii sau ne temem de necunoscut - și-a întrebat Papa adepții - și preferăm să ne refugiem în scuzele obișnuite, este inutil. Or, așa s-a făcut dintotdeauna". Consultările începute la nivel de parohie vor culmina cu întrunirea episcopilor la Vatican în octombrie 2023, când se vor lua decizii în privința celor discutate. Papa Francisc i-a avertizat pe catolici să nu transforme procesul într-un exercițiu intelectual, ci să abordeze problemele din lumea reală cu care se confruntă toți. BBC notează că deși nu sunt de așteptat transformări bruște în regulile bisericii, implicarea credincioșilor obișnuiți, care își poți spune nemulțumirile, unele neagreate de ierarhi, reprezintă o schimbare uriașă în istoria de 2.000 de ani a catolicismului.


Etichete (ii)reformăcatolicismpapafrancisc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live