Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

28 Septembrie 2015
Vizualizari: 921
Comentează add

”Zidurile nu sunt niciodată soluții, pe când podurile sunt”, a declarat Suveranul Pontif la întoarcerea sa din Statele Unite ale Americii.

Papa Francisc avertizează că ”zidurile nu sunt niciodată soluții"

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Papa Francisc. Foto: facebook.com.

La reîntoarcea sa la Vatican, în conferința de presă din avion, după cea mai lungă călătorie apostolică în Cuba și Statele Unite ale Americi, Papa Francisc a condamnat cu fermitate zidurile si barierele care se ridică în Europa contra imigranților.

Suveranul Pontif consideră că actuala criză a imigrației din Europa este ”cea mai importantă după cel de-al doilea război mondial” și este o consecință a unui lung proces provocat de războaie și de foamete.

”Zidurile nu sunt niciodată soluțiii: durează pentru un timp mai scurt sau mai lung, dar la final se prăbușesc” – a declarat Papa Francisc în fața jurnaliștilor care l-au însoțit în călătoria din Cuba și SUA.

”Barierele nu rezolvă problema” a accentuat Suveranul Pontif referindu-se la țările care au construit garduri și ziduri la granițe pentru a limita accesul imigranților.

”Zidurile nu sunt niciodată soluții, pe când podurile sunt”, a repetat Papa Francisc, subliniind că numai prin dialog țările pot ajunge la un acord.

”Când mă gândesc la Africa, o percep ca pe continentul exploatat. Sclavii erau luați de acolo. Apoi, marile resurse... Iar acum, dincolo de războaiele tribale sau nu, există interese economice”, a spus Suveranul Pontif, care - la începutul lui septembrie – a făcut apel ca fiecare parohie de pe continent să primeasca o familie de refugiați.

În cazurile de pedofilie sunt vinovați și cei care au ascuns aceste fapte

Referitor la cazurile de pedofilie din Biserică, Papa Francisc a subliniat că abuzurile sexuale comise de preoți au fost ”nu spun o apostazie, ci o profanare” și ”sunt vinovați și cei care au ascuns aceste fapte”, ”chiar și unii episcopi”.

”Abuzuri există peste tot: în familii, în raporturile de apropiere, în școli, în săli de sport. Dar când un preot comite un abuz este foarte grav, deoarece vocația sa este aceea de a sprijini în creșterea acelui copil” a mai completat Suveranul Pontif în discuția avută cu jurnaliștii aflați la bordul avionului cu care revenea din Philadelphia la Vatican.

Totodată, Papa Francisc și-a exprimat dorința de a ajunge în China.

”Iubesc poporul chinez. China este o mare națiune care duce în lume o mare cultură, multe lucruri bune” a mai subliniat Suveranul Pontif completând că ”având o țară prietenă precum China ar fi o mare bucurie”.  


Etichete VaticanPapa Franciscmigraţierefugiaşigardurizidurivizită în SUACubaChinaabuzuri sexuale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live