Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

3 Iunie 2019
Vizualizari: 674
Comentează add

Conferinţă de presă a Papei Francisc, la bordul aeronavei cu care s-a întors în Cetatea Vaticanului după vizita sa în România.

Papa Francisc, apel la solidaritate pentru românii care muncesc afară

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Papa Francisc. Foto: basilica.ro

Papa Francisc a revenit aseară în Cetatea Vaticanului, după vizita de trei zile în România. La bordul aeronavei cu care a călătorit, într-o conferinţă de presă susţinută în faţa a 65 de jurnalişti din întreaga lume, Papa a declarat că a ramas impresionat de frumuseţea Transilvaniei, dar s-a referit şi la românii care lucrează în străinătate.

Papa Francisc: Este o nedreptate faptul că nu se pot găsi slujbe pentru atâția tineri.

Comentariul Papei Francisc a fost făcut în conferința de presă din avion, la întoarcerea spre Roma, el referindu-se la milioanele de români care au plecat din țară, lăsându-şi singuri copiii acasă.

Papa Francisc: Îmi doresc să se rezolve această situație, care nu depinde doar de România, ci de ordinea mondiala financiară, de această societate de consum, de a avea mai mult, de a câștiga mai mult și atâţia oameni rămân acolo singuri. Acesta este răspunsul meu: un apel de solidaritate mondială în acest moment, în care România deține președinția Consiliului Uniunii Europene.

La finalul conferinței, Papa Francisc a mulțumit ploii că i-a permis să călătorească în mașină și să vadă peisajele foarte frumoase din România.

Papa Francisc: Am văzut un peisaj foarte frumos, cum nu am mai întâlnit. Am traversat toată Transilvania. Este o frumusețe. Eu niciodată nu am văzut așa ceva. Pentru a merge la Blaj, la fel, foarte frumos. Eu mulțumesc ploii că m-a determinat să călătoresc în mașină și nu cu elicopterul, de a avea contactul mai mult cu realitatea.

În timpul călătoriei spre casă, Papa Francisc a postat pe Twitter un mesaj adresat românilor: "Fecioara Maria să-şi întindă ocrotirea ei de mamă peste toţi cetăţenii României care, în decursul istoriei, şi-au pus întotdeauna încrederea în mijlocirea ei. Fecioarei Maria vă încredinţez pe voi toţi şi mă rog pentru ca ea să vă călăuzească pe calea credinţei", a scris Suveranul Pontif, în premieră, în limba română, pentru că în mod normal, mesajele sale de pe Twitter apar în limba engleză.

Ultima întâlnire a Papei Francisc a fost la Blaj, cu membrii comunităţii rome. Sfântul Părinte le-a cerut iertare romilor, în numele Bisericii, pentru momentele de-a lungul istoriei în care aceştia au fost "maltrataţi", "segregaţi" sau priviţi "într-o manieră greşită".


Etichete papaapel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live