Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Aprilie 2015
Vizualizari: 1308
Comentează add

Cea de-a treia slujbă de Paşte oficiată de Papa Francisc de la instalarea sa în Sfântul Scaun a fost umbrită de uciderea celor 147 de studenţi în majoritate creştini în Kenya.

Papa Francisc a rostit mesajul pascal Urbi et Orbi

radiojurnal

Papa Francisc. Foto: Arhivă Reuters. 

Creştinii romano-catolici şi protestanţi sărbătoresc astăzi Paştele. 

Papa Francisc a rostit în balconul bazilicii Sfântul Petru de la Vatican mesajul tradiţional Urbi et Orbi, către cetatea Roma şi către lume, în mai multe limbi, inclusiv în română. 
 
Potrivit corespondentei noastre, Elena Postelnicu, mii de pelerini au asistat la slujba de Înviere oficiată azi-noapte de Papa Francisc. 
 
Suveranul Pontif le-a cerut credincioşilor prezenţi să reflecteze asupra problemelor din societatea actuală.  
 
"Nu se poate trăi Paştele fără a intra în mister. A intra în mister înseamnă să nu ne fie teamă de realitate, să nu ne închidem în noi nşine, să nu fuginm de ceea ce nu înţelegem, să nu închidem ochii în faţa problemelor, să nu le negăm, să nu eliminăm semnele de întrebare.
 
"Pentru a intra în acest mister este nevoie de umilinţă, umilinţa de a coborî de pe piedestalul oroliosului nostru ego, de a recunoaşte ceea ce suntem: creaturi, fiinţe umane cu defecte şi calităţi, păcătoşi care au nevoie de a fi iertaţi", a spus Papa Francisc.  
 
Cea de-a treia slujbă de Paşte oficiată de Papa Francisc de la instalarea sa în Sfântul Scaun a fost umbrită de uciderea celor 147 de studenţi în majoritate creştini, într-un atac comis zilele trecute la o universitate din Kenya de o grupare jihadist afiliată reelei teroriste Al Qaeda.

Etichete Creştinii romano-catolici şi protestanţiPapa Francisc a rostitbalconul bazilicii Sfântul Petrumesajul tradiţional Urbi et OrbiAl Qaeda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live