Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Coşlea

25 Decembrie 2013
Vizualizari: 1175
Comentează add

Papa Francisc a afirmat că "marginalizaţii" sunt primii care înţeleg mesajul creştin şi le-a cerut credincioşilor catolici "să nu le fie frică să creadă".

Papa Francisc a oficiat prima sa slujbă de Crăciun

alexandra-coslea

Papa Francisc. Foto: wikipedia.org

"Marginalizaţii" sunt primii care înţeleg mesajul creştin a spus Papa Francisc cu prilejul primei sale slujbe de Crăciun de la miezul nopţii oficiate la Vatican potrivit Agerpres.

Papa Francisc le-a cerut credincioşilor catolici "să nu le fie frică să creadă".

Cu un aer solemn, suveranul pontif, sosit la Bazilica Sfântul Petru în mijlocul a 30 de cardinali şi 40 de episcopi, a oficiat o slujbă a care a durat aproape două ore şi care a fost una clasică, cu numeroase cântări în latină, menită să exprime universalitatea bisericii, notează agenţia franceză de presă.

O rugăciune închinată celor persecutaţi în numele religiei lor a fost rostită în limba chineză, în condiţiile în care cel puţin 9.000 de creştini mor anual în lume, din cauza credinţei lor.

La nouă luni şi jumătate de la alegerea sa în fruntea Bisericii Catolice, mesajul Papei Francisc, foarte aşteptat, a fost transmis de televiziunile din 65 de ţări.

În scurta sa predică, Papa nu a făcut nicio aluzie la dezbaterile din societate, aşa cum o făcea predecesorul său Benedict al XVI-lea, dar a plasat în opoziţie "întunericul" lumii şi "lumina" lui Dumnezeu.

La sfârşitul ceremoniei, Papa Francisc a purtat în mâini, însoţit de un grup de circa zece copii de pe cinci continente, o statuetă cu pruncul Iisus, până la ieslea instalată în bazilică.

O altă iesle, napolitană, a fost inaugurată în Piaţa Sfântul Petru. Intitulată 'Franscesco 1223-Francesco 2013', ea marchează legătura dintre Sfântul Francisc de Assisi, care a propovăduit sărăcia radicală, şi Papa, care a anunţat că doreşte o "Biserică săracă pentru săraci".


Etichete Piaţa San PietroCrăciunbradPapa FranciscSfânta Liturghie a Naşterii DomnuluibinecuvântareUrbi et orbi,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live