Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

30 Martie 2013
Vizualizari: 1977
Comentează add

Papa Francisc a prezidat la Colosseumul din Roma prima Cale a Crucii din pontificatul lui după mai mult de două săptămâni de la alegerea sa.

Papa Francisc a comemorat Patimile lui Iisus la Colosseum Papa Francisc a comemorat Patimile lui Iisus la Colosseum - Conține video

sorin-solomon

Papa Francisc a comemorat Patimile lui Iisus la Colosseum. Foto: Reuters.

În Vinerea Sfântă, când credincioşii romano-catolici şi protestanţi comemorează răstignirea lui Iisus, Papa Francisc a participat la Rugăciunea "Ca la cruci" la Colosseum, simbol istoric al persecuţiilor îndurate de primii creştini.

În timpul nopţii, papa argentinian a discutat, într-un mod foarte relaxat şi zâmbitor, cu primarul de dreapta al Romei, Gianni Alemanno, şi cu alţi responsabili ai oraşului, informează AFP..

O mare mulţime, purtând lumânări, îl aştepta în linişte începerea ceremoniei.

Noul papă, în vârsta de 76 de ani, nu a purtat crucea de lemn în niciuna din cele 14 opriri ce comemorează Patimile şi Răstignirea lui Iisus pe Golgota la Ierusalim.

Video: Drumul Crucii la creştinii catolici. Sursa:Reuters.

Papa Francisc s-a instalat ca şi predecesorul său papa Benedict al XVI-lea pe o terasă sub un baldachin roşu, cu vedere la celebrul amfiteatru unde mii de creştini au fost martirizaţi în primele secole.

În planul din spate, o cruce mare pe care erau fixate torţe a iluminat noaptea întunecată.

Papa Francisc salută "prietenia multora dintre fraţii noştri musulmani"

Papa Francisc a salutat vineri la Colosseum "prietenia multora dintre fraţii noştri musulmani" din Orientul Mijlociu şi i-a îndemnat pe creştini să "răspundă răului cu bine", relatează AFP.
   
Papa a mulţumit tinerilor libanezi care au scris meditaţiile.
   
Amintind călătoria predecesorului său Benedict al XVI-lea în Liban în septembrie, acesta a comentat: "am văzut atunci frumuseţea şi forţa comuniunii creştinilor acestui Pământ şi a prieteniei cu atât de mulţi dintre fraţii noştri musulmani şi cu mulţi alţii".
   
"Nu vreau să adaug mai multe cuvinte. În această noapte un singur cuvânt trebuie să domine, cel al Crucii însăşi. Crucea lui Isus este Cuvântul prin care Dumnezeu a răspuns răului din lume", a afirmat papa iezuit, în cursul primului drum al Crucii pe care îl prezidează, în faţa a 15-20.000 de credincioşi, care s-au recules la lumina lumânărilor.
   
"Uneori, a afirmat acesta, ni se pare că Dumnezeu nu răspunde răului, că rămâne tăcut. În realitate Dumnezeu vorbeşte, a răspuns, iar răspunsul său este Crucea lui Hristos: un Cuvânt care este dragoste, milă, iertare".
   
"Dragi fraţi şi surori, cuvântul Crucii este şi răspunsul creştinilor la răul care continuă să acţioneze în noi şi în jurul nostru. Creştinii trebuie să răspundă răului cu bine", a recomandat el.
   
"Isus ne iubeşte mult şi este tot Dragoste", a concluzionat acesta împrovizând.
   
Calea Crucii comemorează patimile lui Hristos condamnat la moarte pe muntele Golgota din Ierusalim, unde a fost răstignit.


Etichete Papa FranciscColosseumPatimileRăstignirea lui IisusGolgota

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live