Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Decembrie 2021
Vizualizari: 494
Comentează add

Mâine-ora13:00-Papa va transmite mesajul ”Urbi et Orbi,cetăţii şi lumii întregi”, binecuvântarea şi mesajul de Crăciun."Super Green Pass" este impus la Vatican de la miezul nopții.

Papa Francisc a celebrat Sfânta Liturghie a nopţii de ajun la Vatican

radiojurnal

   Papa Francisc  Foto: Arhivă

În Bazilica San Pietro de la Vatican, Papa Francisc a celebrat, potrivit tradiţiei, Sfânta Liturghie a nopţii de Crăciun, în faţa a numai 200 de credincioşi, în condiţiile în care în Italia, până pe 31 ianuarie anul viitor, sunt interzise evenimentele cu publicul.

În mesajul său, suveranul pontif şi-a îndreptat atenţia către cei săraci, dar şi către cei care mor la locurile de muncă. Mâine, la ora 13:00, suveranul pontif va transmite Urbi et Orbi, cetăţii şi lumii întregi, binecuvântarea şi mesajul de Crăciun.


Corespondenta RRA la Roma, Elena Postelnicu, a transmis că în contextul în care în Italia s-au înăsprit restricţiile, în încercarea de diminuare a creşterii numărului de infecţii COVID-19, pentru a asista la slujba din ajunul Crăciunului, prezidată de Papa Francisc în Bazilica San Pietro din Vatican, nu s-a solicitat certificatul digital COVID, însă s-a verificat temperatura celor prezenți şi este obligatorie purtarea măştii semiprofesionale, care de altfel de astăzi se foloseşte şi în transportul public, dar şi în teatre, cinematografe şi la evenimente sportive.

Elena Postelnicu: În Vatican, deja de la miezul nopţii, se impune ca toţi oficialii şi personalul angajat să deţină un certificat digital care să ateste că au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului sau să demonstreze că au trecut prin boală. Fără acest aşa-numit "Super Green Pass", care urmează să fie solicitat şi în Italia, angajaţii nu vor mai putea să lucreze şi îşi vor pierde salariile. Până în prezent, persoanele nevaccinate puteau intra la locul de muncă în baza unui rezultat negativ al unui test COVID efectuat recent. La nivel naţional, în Italia, de astăzi până la 31 ianuarie, sunt interzise concertele şi evenimentele în aer liber, iar discotecile şi cluburile vor fi şi ele închise.


Etichete vaticanSfânta Liturghie a nopţii de Crăciun200 de credincioşiitalia"Super Green Pass",

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live