Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

14 Aprilie 2017
Vizualizari: 849
Comentează add

Autorităşile italiene au luat măsuri drastice de securitate în centrul istoric al Romei

Papa Francis va conduce procesiunea "Drumul Crucii", la Roma, la ora 21.00

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Papa Francisc. Foto: Elena Postelnicu.

Papa Francisc conduce, în această seară, mulţimea de credincioşi spre Colosseum. Acolo va avea loc procesiunea care aminteşte de Drumul Crucii. Autorităţile italiene au intensificat măsurile de securitate.

Corespondenta RRA Elena Postelnicu, relatează că, traseul de la Piaţa Veneţia până la Colosseum, adică o parte din centrul istoric al Romei, a fost închis traficului din prima parte a zilei.

Zona este blindată şi au fost amenajate coridoare speciale, cu numeroase controale, chiar cu detector de metale, aceasta şi pentru a preveni atentate cu camioane sau autovehicule asemănătoare celor de la Nisa, Londra sau Stockholm.

Din doi în doi metri au fost amplasate camere video de supraveghere, iar poliţiştii sunt însoţiţi de câini specializaţi în detectarea substanţelor explozive. Totul pentru ceremonia din această seară, procesiune care aminteşte de Drumul Crucii, condusă, conform tradiţiei la Roma, de Papa Francisc, de la ora locală 21:00.

Staţiile de metrou din jurul Colosseumului sunt închise până la finalul ceremoniei, la care vor asista zeci de mii de pelerini. Pentru aceste sărbători sunt aşteptaţi în capitala italiană peste 500 de mii de turişti.

Tocmai de aceea, în gări, în cele două aeroporturi şi cele două porturi din Roma controalele sunt mai riguroase. Staţiile de metrou din zona obiectivelor sensibile, cele turistice în special sau de la Vatican sunt supravegheate, pe lângă militari, şi de poliţişti în uniforme sau în civil.


Etichete Papa FranciscDrumul Cruciimăsuri de securitatepoliţia cu câiniRomaItalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live