Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

7 Aprilie 2012
Vizualizari: 1427
Comentează add

Papa Benedict al XVI-lea a evocat în mesajele sale din Săptămâna Mare "situaţia deseori dramatică a Bisericii de astăzi" şi a deplâns îndeosebi apelurile la nesupunere a preoţilor în chestiuni de morală.

Papa cere o mai mare implicare a prelaţilor Papa cere o mai mare implicare a prelaţilor - Conține video

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Papa Benedict al XVI-lea. Foto: Reuters.

Într-o perioadă plină de preocupări pentru Biserica Vaticanului, confruntată cu contestarea dogmelor sale în domeniul moral şi cu pericole care-i ameninţă pe credincioşii săi din Orientul Mijlociu, Papa Benedict al XVI-lea celebrează manifestările din Săptămâna Mare, la numai câteva zile de la întoarcerea sa dintr-o călătorie în Mexic şi Cuba.

Suveranul Pontif a prezidat slujba din Joia Sfântă, ca Vineri să comemoreaze procesul şi crucificarea lui Hristos, printr-o ceremonie la Bazilica San Pietro, precum şi tradiţionala Via Crucis (Calea Crucii) la Colosseum.

Papa Benedict al XVI-lea a evocat în mesajele sale "situaţia deseori dramatică a Bisericii de astăzi" şi a deplâns îndeosebi apelurile la nesupunere a preoţilor în chestiuni de morală.

Totodată Suveranul Pontif i-a invitat pe prelaţii prezenţi la ceremonii să nu fie simpli funcţionari ai acesteia, amintindu-le că ”un preot nu îşi aparţine niciodată sieşi”.

Benedict al XVI-lea a contestat, de asemenea, că Vaticanul ar vrea ”să apere, de fapt, imobilismul, întărirea tradiţiei” şi a dat ca exemplu Conciliul Vatican II, care a marcat deschiderea Bisericii spre lumea modernă şi la care actualul papă s-a numărat printre cei mai tineri participanţi

Situaţia creştinilor din Orient faţă de islamism şi conflicte, îndeosebi în Siria, este un alt subiect de preocupare la Vatican, reflectat chiar în cadrul manifestărilor din Săptămâna Mare.

Video: Papa Benedict al XVI-lea a avut un mesaj pentru cei care resimt din ce în ce mai greu efectele crizele economice.


În joia sfântă, ofrandele slujbei de la Basilica San Giovanni in Laterano au fost consacrate sirienilor victime ale războiului, pentru care Papa a făcut o donaţie de 100.000 de dolari la sfârşitul săptămânii trecute.

La finalul procesiunii Drumului Crucii de la Coloseum de vineri seara, Benedict al XVI-lea a intervenit vorbind despre familie, a cărei situaţie este îngreunată de nesiguranţa locului de muncă şi de consecinţele negative provocate de criza economică.

Ceremonia s-a încheiat cu un cuvânt de învăţătură şi cu binecuvântarea apostolică oferite credincioşilor de Papa Benedict al XVI-lea.

Iisus a oferit lumii de astăzi prin Drumul Crucii posibilitatea de a ajunge spre ”noi ceruri şi spre pământuri noi” – a subliniat Suveranul Pontif in mesajul său de vineri seară.

”Experienţa suferinţei înseamnă umanitatea, familia. Drumul parcurs de familiile de astăzi este obositor şi dificil, plin de obstacole, de semne de îngrijorarea asupra viitorului copiilor, cu boli, pagube de mai multe feluri.

"În timpurile noastre, situaţia multor familii este îngreunată de insiguranţa locurilor de muncă şi de alte consecinţe negative provocate de criza economică” a mai afirmat Suveranul Pontif.

Din mesajul lui Benedict al XVI-lea se evidenţiază nevoia de solidaritate concretă pentru cei aflaţi în suferinţă, cei afectaţi de războaie şi de situaţiile de extremă sărăcie.


Etichete VaticanPapa Benedict al XVI-leacatolicSiriaSăptămâna Mare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live