Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

15 Februarie 2013
Vizualizari: 1822
Comentează add

Papa Benedict al XVI-lea, care se va retrage la sfârşitul acestei luni din fruntea Bisericii Catolice, l-a primit în audienţă la Vatican, pe preşedintele român, Traian Băsescu.

Papa Benedict al XVI-lea l-a primit pe Traian Băsescu

oana-bala

Papa Benedict al XVI-lea l-a primit pe Traian Băsescu. Foto: Reuters.

Traian Băsescu a afirmat că întâlnirea cu Suveranul Pontif, care se va retrage la sfârşitul acestei luni din fruntea Bisericii Catolice, va rămâne un eveniment de suflet şi că mesajul pe care i l-a transmis Papa a fost acela de a fi bun.

Preşedintele României a afirmat că întâlnirea pe care a avut-o cu Papa Benedict al XVI-lea a fost unică.

Şeful statului a subliniat că a înţeles respectul Papei Benedict al XVI-lea pentru poporul român prin faptul că vizita sa nu a fost anulată după anunţul retragerii Suveranului Pontif şi a adăugat că i-a transmis Papei mesajul catolicilor şi ortodocşilor români, un mesaj de solidaritate şi înţelegere. 

"Am avut astăzi o întâlnire care va rămâne în sufletul meu toată viaţa. Am avut sentimentul că, în faţa mea, era un Papă care nu avea decât un mesaj <<vreau să fii bun>>"a declarat Traian Băsescu. 

Relaţiile diplomatice dintre România şi Vatican sunt excelente, a mai spus preşedintele României, în condiţiile în care Vaticanul, prin vocea Papei Benedict al XVI-lea, a susţinut românii care se află în Spania, Italia sau Franţa.

"Mesajul Papei pentru imigranţi a fost unul care a sprijinit milioane de români aflaţi în afara frontierelor României şi s-a aşezat ca un scut în faţa necazurilor lor" a mai preşedintele. 

Şeful statului s-a mai întâlnit cu secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Tarcisio Bertone, cu reprezentanţii comunităţilor religioase ortodoxe, catolice şi greco-catolice româneşti de la Roma, dar şi cu românii din Italia.


Etichete Papa Benedict al XVI-leaTraian BăsescuVaticanSuveranul Pontif

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live