Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Martie 2020
Vizualizari: 405
Comentează add

Papa Francisc: "Ne-am trezit cu frică și pierduți, ne-am dat seama că suntem toți în aceeași barcă, toți fragili și dezorientați, dar în același timp importanți și necesari".

Papa a dat binecuvântare plenară, iar Italia face apel la solidaritate

radiojurnal

 Papa Francisc

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, a făcut un apel în această seară către Uniunea Europeană și către cetățenii țării, sperând că toți vor înțelege gravitatea acestei amenințări pentru Europa, subliniind că solidaritatea nu este solicitată de valorile uniunii, dar este în interesul comun, a transmis corespondenta RRA, Elena Postelnicu.  

De la Vatican, într-una din rugăciunile pentru oprirea pandemiei de coronavirus, din centrul pieței San Pietro, pentru prima dată goală, fără credincioși, pe o ploaie torențială, Papa Francisc a descris situația în care se trăiește, nu numai în Italia ci în cea mai mare parte a lumii. 

Papa Francisc: Ne-am trezit cu frică și pierduți, ne-am dat seama că suntem toți în aceeași barcă, toți fragili și dezorientați, dar în același timp importanți și necesari.

Elena Postelnicu a mai precizat că la finalul rugăciunii, Papa Francisc a dat binecuvantarea "Urbi et Orbi" - Cetatii, Romei, și lumii intregi - cu indulgență plenară, binecuvântare care în general se dă de Suveranul Pontif, numai în ziua alegerii sale ca urmaș al Sfântului Apostol Petru, de Paște și de Crăciun. 


Etichete italiamatarrrelacoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live