Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Campionilor Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

13 Noiembrie 2020
Vizualizari: 342
Comentează add

Pandemia de coronavirus pare să se stabilizeze în Europa, în timp ce numeroase alte regiuni ale lumii raportează o accelerare a numărului de îmbolnăviri şi decese.

Pandemia de coronavirus pare să se stabilizeze în Europa

Pandemia de coronavirus pare să se stabilizeze în Europa, în timp ce numeroase alte regiuni ale lumii raportează o accelerare a numărului de îmbolnăviri şi decese.


Reporter: Cu peste 280.000 de contaminări pe zi, Europa a continuat să fie continentul cu cel mai mare număr de îmbolnăviri zilnice, cu mult înaintea Statelor Unite și Canadei, care anunță 137.000 de cazuri noi pe zi. Cu toate acestea, numărul contaminărilor în Europa a crescut doar cu 1% într-o săptămână. Prin comparație, în Orientul Mijlociu și Africa de Nord avem o rată de creștere săptămânală a contaminărilor zilnice mai mare de 10%, iar în Asia doar 2%. În Oceania, virusul practic nu mai circulă. Potrivit agenției France Presse, Lituania este țara unde pandemia accelerează cel mai puternic, cu 79%, adică sunt 1.500 de noi cazuri pe zi. Urmează Japonia, Serbia, Suedia și Brazilia. Avem și vești bune, cel mai puternic declin al pandemiei se constată în Belgia, care a coborât la 6.700 de cazuri pe zi, şi Olanda cu 6.200 de cazuri, Cehia cu 8.300, Elveția și Slovacia. Aceste țări au introdus restricții puternice în ultimele săptămâni. La nivel global, numărul contaminărilor se apropie de 53 de milioane, iar celălalt deceselor de 1,3 milioane.


Etichete (ii)pandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live