Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Martie 2020
Vizualizari: 1013
Comentează add

Pandemia de coronavirus afectează multe sectoare ale economiei

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Pandemia de coronavirus afectează  multe dintre ramurile economiei, iar industria auto nu face excepţie, afirmă secretarul general al asociaţiei constructorilor de autoturisme din România, Adrian Sandu.
 
Într-o intervenţie telefonică în emisiunea Probleme la zi la Radio România Actualităţi, el a apreciat măsurile luate de guvern pentru susţinerea angajaţilor care intră în şomaj tehnic dar şi lansarea unui nou program Rabla.
 
Măsurile pot ajuta industria auto însă doar dacă această criză nu se prelungeşte foarte mult iar aici este extrem de important inclusiv comportamentul cetăţenilor, a spus Adrian Sandu.
 
Şi afacerile din turism se numără printre cele mai afectate de pandemia produsă de COVID-19, iar ajutorul statului este extrem de important pentru supravieţuirea afacerilor în acest domeniu, a afirmat tot la Radio România Actualităţi preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, Călin Ile.
 
Afacerile din domeniu pierd zilnic clienţi din cauza crizei, iar fără ajutorul statului riscă să îşi piardă pe termen lung inclusiv angajaţii, pe care acum sunt nevoiţi să îi trimită în şomaj tehnic.
 
Călin Ile a precizat că este nevoie de anumite clarificări pentru ca măsurile de sprijin luate de Guvern, să fie considerate eficiente şi pentru industria turismului.

(PH)
 

Etichete (PH)economiecoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live