Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luiza Rosetti, Tulcea

19 Septembrie 2020
Vizualizari: 333
Comentează add

Cazurile de violență domestică, înregistrate în primele opt luni ale anului, în județul Tulcea, au scăzut cu aproape 13% față de anul trecut - anunță autoritățile locale.

Pandemia a dus la recrudescența violenței domestice, Tulcea face excepție

luiza-rosetti-tulcea

Arhivă foto: Agerpres.

Cazurile de violență domestică, înregistrate în primele opt luni ale anului, în județul Tulcea, au scăzut cu aproape 13% față de anul trecut - anunță autoritățile locale.

În perioada în cauză, a scăzut și numărul ordinelor de protecție provizorie.

Cum se explică aceste evoluții, în contextul în care pandemia a contribuit la înmulțirea cazurilor de violență domestică în țară, a aflat corespondenta noastră Luiza Roseti.

Reporter: În perioada ianuarie-august, polițiștii tulceni au identificat 304 persoane drept autoare are infracțiunilor din sfera violenței domestice. Numărul este mai mic decât cel din aceeași perioadă a anului trecut cu circa 13%, iar în perioada comparată, statistica Inspectoratului de Poliție arată că a scăzut și numărul ordinelor de protecție provizorie, de la 116 la 105.

Datele autorităților relevă că cele mai multe infracțiuni au fost comise de bărbați - 296, iar cea mai importantă scădere, de aproape trei ori, se înregistrează în rândul agresorilor de sex feminin.

De notat este faptul că, în urmă cu aproape 10 ani, în județul Tulcea, autoritățile aveau în evidență de aproape două ori mai puține cazuri de violență domestică.


Etichete (ii)violentadomesticatulceapandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live