Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Noiembrie 2020
Vizualizari: 751
Comentează add

La evenimentele desfășurate în spațiul închis pot participa cel mult 20 de persoane, iar în cazul celor în aer liber, maxim 50.

Pandemia impune restricții și în privința campaniei electorale

florin-lepadatu

Pandemia de coronavirus a impus restricții și în privința desfășurării campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, așa cum s-a întâmplat și la locale, transmite RRA citat de Rador.

Astfel, la evenimentele desfășurate în spațiul închis pot participa cel mult 20 de persoane, iar în cazul celor în aer liber, maxim 50.

La acțiunile de stradă s-a limitat numărul participanților la 6, iar în cazul acțiunilor din ușă în ușă, echipele de campanie nu trebuie să depășească două persoane.

Campania electorală a început astăzi la ora 7:00 și se va încheia pe 5 decembrie. Președintele Klaus Iohannis consideră că alegerile trebuie să aibă loc indiferent de actualul context epidemiologic și a dat exemplul scrutinului prezidențial din Statele Unite.

Klaus Iohannis: „Acolo să ne uităm, la democrațiile consolidate, cu tradiții vechi, când vrem să vedem cum se gestionează alegeri pe timp de criză. În Statele Unite, alegerile au avut loc în condițiile în care acolo au aproape 100.000 de cazuri noi în fiecare zi şi, totuși, alegerile s-au organizat și au avut o prezență-record. Și dacă v-ați uitat la televizor, ați văzut. Lume multă la alegeri, disciplinați, la distanță, toți cu mască, și au fost și-au ales.”


Etichete pandemiecampanierestrictiialegeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live