Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Ianuarie 2022
Vizualizari: 268
Comentează add

Rata de pozitivare a testelor a urcat duminică la peste 20%, după ce autoritățile au raportat aproape 7.600 de noi infectări din mai puțin de 38.000 de teste.

Pandemia de COVID-19 rămâne pe un trend ascedent

radiojurnal

          Foto: Arhivă/ Gabriel Sava.

Pandemia de COVID rămâne pe un trend ascedent, rata de pozitivare a testelor a urcat ieri la peste 20%, după ce autoritățile au raportat aproape 7.600 de noi infectări din mai puțin de 38.000 de teste.

Comparativ cu duminica trecută, numărul îmbolnăvirilor confirmate în 24 de ore este cu aproape 60% mai mare.

Județul Hunedoara a intrat și el în zona roșie, cu peste 3 cazuri la mia de locuitori, cumulat în ultimele 14 zile, ceea ce ridică numărul județelor în această situație la 12 plus capitala.

Cea mai mare incidență e în Cluj - aproape 7,5 la mie, urmat de Suceava, Timiș și București, cu peste cinci cazuri la mia de locuitori.

Evoluția situației din spitale diferă mult față de valul patru, la sfârșitul lunii septembrie, când se depășea în premieră pragul de 10.000 de cazuri nou-confirmate, în unitățile sanitare erau peste 11.400 de pacienți, dintre care aproape 1.270 la terapie intensivă.

În condițiile aceluiași prag de 10.000 de noi infectări atins în urmă cu două zile, spitalele au în îngrijire de trei ori mai puțini pacienți, aproape 3.650, și sub și sub 500 la ATI.

În acest moment sunt însă 286 de copii în spitale, dintre care 13 la terapie intensivă, iar numărul crește de la o zi la alta.

 

Etichete pandemierata de pozitivarecazuri noi(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live