Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

20 Ianuarie 2011
Vizualizari: 1685
Comentează add

Exploatările de sare – binecuvântare și povară.Joi, 20 ianuarie, de la 17:10, Cacica, județul Suceava.

PĂMÂNTUL CARE SE SCUFUNDĂ PĂMÂNTUL CARE SE SCUFUNDĂ - Conține audio

mihaela-buculei-suceava

Despre Cacica se spune că este „localitatea sării” şi „a culturilor europene”. Zăcământul a fost descoperit în 1791 şi de atunci zona s-a dezvolatat continuu economic şi demografic: aici muncesc şi trăiesc în armonie români, polonezi, ucraineeni.

 

Cel mai important şi liniştitor lucru pentru zonă este acela că exploatarea sării  nu prezintă un risc pentru mediu şi nici  pentru populaţie, deoarece procedeul folosit la extragere este prin dizolvare, prin  sonde individuale. Practic, nu s-au creat goluri mari în subteran. Pentru siguranţă, zona este supravegheată prin măsurători topografice care se efectuează la suprafaţă şi în subteran şi totodată este controlată stabilitatea lucrărilor miniere.

 

Un orizont al Salinei Cacica este utilizat pentru exploatarea sării, iar alte două pentru vizitare. Zeci de mii de turişti din ţară şi din afară vin anual aici, pentru a se odihni sau pentru a face tratament pentru afecţiuni respiratorii.

 

La Cacica, pământul nu se scufundă, iar exploatarea de sare este o binecuvântare pentru comunitate. După Ocna Mureş, Ocnele Mari, şi Tg. Ocna, astăzi proiectul “Reporter Special” vă prezintă documentarul despre Cacica, realizat de Mihaela Buculei. Pentru fotografii și jurnalul de reporter intrați pe blogul proiectului Reporter Special.


        


Etichete reporter specialcampanii RRAorașe care se scufundă,Cacica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live