Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, Madrid

31 Mai 2016
Vizualizari: 639
Comentează add

Autorităţile spaniole au arestat o persoană acuzată că ar fi difuzat conţinut jihadist pe reţelele de socializare.

Pakistanez arestat de poliția spaniolă pentru "apologia terorismului"

annamaria-damian-madrid

Foto: Arhivă.

Autorităţile spaniole au arestat, în Catalonia, o persoană acuzată că ar fi difuzat conţinut jihadist pe reţelele de socializare şi că ar fi făcut apologia terorismului.

Din localitatea L'Hospitalet de Llobregat, cetăţeanul pakistanez edita şi difuza materiale de propagandă cu conţinut jihadist.

Agenţii unităţii provinciale de informaţii din Barcelona au descoperit că arestatul are un profil radical şi o activitate continuă pe toate reţelele de socializare cunoscute.

El transmitea prin conturile diverse, create pentru propagandă, ideile şi strategia grupurilor teroriste care acţionează în Siria şi Irak.

Odată cu arestarea sa, autorităţile spaniole consideră că se neutralizează un element radical periculos, răspunzând astfel unei priorităţi importante, aceea de a detecta cât mai repede, în spaţiul virtual, acţiuni care preced şi stau la baza activităţilor teroriste.

Potrivit raportului anual al Consiliului Naţional de Securitate, aprobat de guvern vinerea trecută, Spania este un obiectiv permanent al ameninţărilor jihadiste, iar în Catalonia procesele de radicalizare sunt mai rapide decât în alte zone ale ţării.

Acelaşi raport avertizează că Spania este o bază pentru acţiunile logistice ale reţelelor de racolare pentru înrolarea în trupele combatanţilor terorişti.


Etichete spaniajihadistarestatpolitieretele de socializarepakistanarestat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live