Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

28 Martie 2016
Vizualizari: 1104
Comentează add

O grupare desprinsă din talibanii pakistanezi a revendicat atacul terorist şi a precizat că acesta a vizat comunitatea creştină a Pakistanului.

Pakistan: Atac terorist împotriva comunității creștine, 72 de morți

catalin-gombos

Atentat sinucigaș în Lahore. Foto: pakistantoday.com.pk.

72 de persoane au fost ucise şi 300 rănite în atentatul sinucigaş care a avut loc, ieri, într-un parc din oraşul pakistanez Lahore, potrivit ultimului bilanţ al poliţiei.

Majoritatea victimelor sunt copii şi femei.

O grupare desprinsă din talibanii pakistanezi a revendicat atacul terorist şi a precizat că acesta a vizat comunitatea creştină a Pakistanului.

Jammat-ul-Ahrar a apărut în 2014 şi, la un moment dat, a anunţat că se alătură statului islamic, însă între timp pare să fi renunţat la această afiliere.

Reuters notează că Pakistanul se confruntă de 15 ani cu un val de violenţe care s-au declanşat după ce ţara s-a alăturat campaniei americane împotriva terorismului internaţional.

Forţele de securitate pakistaneze au lansat o amplă ofensivă împotriva militanţilor după masacrul din decembrie 2014 la o şcoală din oraşul Peşawar; 134 de persoane - majoritatea copii - şi-au pierdut viaţa în acel atac revendicat de talibani.


Etichete atentat sinucigas pakistanlahorecopiifemeiatac teroristviolenteJammat-ul-Ahrarstat islamicpesawartalibanicrestini

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live