Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Negrea, Sfântu Gheorghe

28 Martie 2019
Vizualizari: 554
Comentează add

Gestionarii fondurilor de vânătoare din judeţul Covasna avertizează că numărul pagubelor provocate de urşi se vor înmulţi odată cu venirea primăverii.

Pagubele provocate de urşi "se vor înmulţi odată cu ieșirea din hibernare"

oana-negrea-sfantu-gheorghe

Urs. Foto: Agerpres.

Gestionarii fondurilor de vânătoare din judeţul Covasna avertizează că numărul pagubelor provocate de urşi se vor înmulţi odată cu venirea primăverii, când aceştia vor ieşi din hibernare.

Gestionarii fondurilor de vânătoare din judeţul Covasna spun că din 2016, când s-a oprit vânătoarea de urşi, numărul acestora a crescut de la 6.500 la aproape 8.500 la nivel naţional, iar trei sferturi trăiesc în judeţele din centrul ţării.

Un urs a fost văzut recent într-un cartier din Sfântu Gheorghe, alţi şase trăiesc într-o plantaţie de salcie de lângă municipiu, iar o ursoaică şi-a făcut bârlogul sub un pod din localitatea învecinată, Vâlcele.

Primarul comunei Bodog susţine că urşii au făcut numeroase pagube şi au ajuns chiar şi pe peronul gării, anul trecut, şapte exemplare fiind călcate de tren.

Gestionarii fondurilor de vânătoare avertizează că pagubele se vor înmulţi în această primăvară, când stânile vor ieşi la păşunat şi au făcut un apel către autorităţile statului să ia măsuri pentru a restabili echilibrul şi a proteja bunurile şi vieţile oamenilor.


Etichete ursicovasnapagubehibernarefonduri de vanatoarevanataoare de ursisfantu gheorghevalcelecomuna bodog

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live