Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Joi, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

1 August 2021
Vizualizari: 329
Comentează add

De la Palermo la Catania, zeci de echipe de pompieri și voluntari ai Protecției Civile se străduiesc să stingă flăcările care deja de trei zile au cuprins vegetația din Sicilia.

Pagube provocate de incendii, în Sicilia

-

Câteva ţări europene, unele dintre ele destinaţii turistice preferate de români, sunt afectate de incendii de vegetaţie, alimentate de vântul puternic şi secetă. În Bulgaria, Grecia şi Turcia, valul de căldură se va intensifica săptămâna viitoare, când sunt prognozate maxime de 45 de grade.

Peste Grecia va sosi şi praful saharian, iar acest episod de caniculă este cel mai îndelungat din ultimele decenii. În Bulgaria, în staţiunile de pe litoral au fost amenajate zone unde trecătorii primesc apă. Au fost stinse şi câteva zeci de focare din sudul şi vestul Turciei, unde în ultimele zile au fost evacuaţi turiştii din hoteluri, inclusiv români. Cele mai afectate sunt staţiunile Antalya, Bodrum, Manavgat şi Marmaris. Turcia aşteaptă ajutor de la Uniunea Europeană. Sute de pompieri intervin şi în Italia, pentru a stinge incendiile.

Cele mai mari pagube sunt în insula Sicilia şi în sudul Peninsulei, după cum transmite corespondenta noastră, Elena Postelnicu:

Reporter: De la Palermo la Catania, zeci de echipe de pompieri și voluntari ai Protecției Civile se străduiesc să stingă flăcările care deja de trei zile au cuprins vegetația din insula Sicilia. Polizzi Generosa, Monreale, Petralia Soprana, Scillato, Missilmeri sunt numai câteva dintre localitățile care ard încă și la această oră. Peste 1500 de hectare de vegetație au fost distruse, inclusiv cooperative agricole, în vreme ce numeroase animale sălbatice și domestice au murit carbonizate sau asfixiate. Incendii mai mici se înregistrează și în alte zone din insula Sicilia, la Agrigento, Trapani și Messina. Flăcările au fost provocate din neglijență sau cu rea intenție. Guvernatorul regiunii Sicilia, Nello Musumeci, a cerut Guvernului de la Roma statutul de mobilizare, propunând totodată închisoarea pe viață pentru piromani. Numai în 24 de ore, pompierii au fost solicitați la nivel național pentru 800 de incendii - 250 în Sicilia, 130 în regiunile Puglia și Calabria, 90 în Lazio și 70 în Campania. Astăzi, opt orașe din Italia se află sub cod roșu de caniculă.


Etichete (ii)incendiisicilia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live