Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Mai 2019
Vizualizari: 564
Comentează add

Potrivit medicilor de familie, acolo unde fântânile au fost inundate, trebuie să se aştepte retragerea apei, iar apoi să se treacă la dezinfectarea izvoarelor.

Pagube produse de inundaţiile din 24 mai

radiojurnal

 Foto: Adriana Tudose-RRA / arhiva

 Inundaţiile de ieri au produs pagube în 40 de localităţi din 20 de judeţe şi în Capitală, potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

În aproape jumătate din ţară a plouat torenţial, iar în unele zone furtuni puternice au adus cu ele şi grindină de mici dimensiuni.

În judetul Cluj s-a produs şi o avarie la o magistrală de apă, care afectează şi acum locuitorii din Cluj, Dej şi Gherla. Sunt probleme cu apa potabilă şi în Sălaj, unde inundaţiile au afectat calitatea apei din fântâni - transmite corespondentul RRA, Adrian Lungu:


Reporter: Sălăjenii sunt sfătuiţi să nu bea apă din fântânile inundate pentru prevenirea unor eventuale probleme de sănătate având în vedere că apa ar putea fi contaminată, mai ales acolo, unde în apropiere e află grajduri sau depozite de gunoi.

Potrivit medicilor de familie, acolo unde fântânile au fost inundate, trebuie să se aştepte retragerea apei, iar apoi să se treacă la dezinfectarea izvoarelor.

Avertismentul vine în condiţiile în care Sălajul a fost afectat în ultimele zile de inundaţii, ultimele probleme fiind semnalate aseară, în localităţi de pe Valea Someşului, în special la Surduc.


-: De câte ori e o apă mai mare, când plouă refulează înapoi.


Reporter: Văd că apa e de jumătate de metru, a intrat în maşină.


-: A intrat în maşini. La subsol e plin, deja sunt probleme. Dacă mergem dincolo să vedem, apa care se scurge de aici şi nuse poate prelua totul...


-: La fiecare ploaie aşa se întâmplă.


Reporter: Vremea se menţine în continuare închisă pe teritoriul judeţului Sălaj, iar riscul de inundaţii se menţine mai ales în localităţile de pe Valea Someşului.


Etichete inundatiiploipaguberomaniabucurestiisufantanisalaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live