Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Ilie Pintea

2 Februarie 2014
Vizualizari: 2140
Comentează add

Rafalele de vânt au dus la prăbuşirea acoperişurilor mai multor clădiri și au afectat alimentarea cu energie electrică pentru o parte dintre localnici.

Pagube la Haţeg în urma vântului puternic

ilie-pintea

Foto: Arhivă/Carmen Gavrilă.

Pompierii şi jandarmii hunedoreni au intervenit în forţă în cursul după-amiezii de duminică, pentru a înlătura urmările vântului puternic ce a afectat orașul Hațeg.

Rafalele de vânt au dus la prăbuşirea acoperişurilor mai multor clădiri și au afectat alimentarea cu energie electrică pentru o parte dintre localnici.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, au fost avariate acoperişurile a două blocuri și a trei case, precum și aproape 1.000 de metri pătraţi din acoperişul Spitalului orăşenesc din Haţeg.

Martorii acestui fenomen au povestit că o parte din acoperişul unui unui bloc aflat în reabilitare s-a prăbuşit pe stradă şi peste o casă din vecinătate. Fenomenele meteo intense au făcut pagube însemnate, dar din fericire ele nu s-au soldat cu victime.

Echipajele de intervenție, alcătuite din 4 echipe de pompieri de la Detașamentul Hunedoara, o echipă de jandarmi de la Secția Hațeg și o altă a Serviciului voluntar Hațeg, coordonate de prefectul județului Hunedoara, Sorin Vasilescu și inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, au acționat cu motofierăstraie și alte echipamente aflate în dotarea autospecialelor pentru îndepărtarea elementelor din tablă și lemn care s-ar fi putut desprinde și prăbuși peste trecători sau alte autoturisme.  

În plus, pompierii au îndepărtat de pe carosabil şi din zonele verzi segmente din acoperișurile dislocate de vânt care pot prezența un pericol real, a informat căpitanul Anemona Doda, de la ISU Hunedoara.

Rafalele de vânt au avariat și rețeaua de distribuție a electricității, iar 137 de consumatori din Hațeg și localitățile învecinate au rămas fără energie electrică. Echipele de intervenție ale Enel Hunedoara spun ca au început operațiunile necesare pentru remedierea defecțiunilor.


Etichete Ştiri Vestvântfurtunăpagube

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live