Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

29 Mai 2019
Vizualizari: 1293
Comentează add

Pagube în Zalău după furtunile puternice

radu-dobritoiu

Peste 1.000 de persoane au fost până acum la Poliţie şi la Primărie, în Zalău, unde au raportat pagubele produse de furtunile puternice din ultimele 24 de ore. Acestea au afectat în total 28 de localităţi din judeţele Bihor, Caraş-Severin, Dolj, Hunedoara, Maramureş şi Sălaj, ultimele două fiind şi sub incidenţa unui cod roşu. A căzut grindină de mărimea unui ou de găină, care a distrus sute de maşini, a avariat imobile şi a inundat curţi, gădini şi drumuri. La Zalău, cel puţin 6 oameni au avut capul spart, iar cursurile şcolii "Corneliu Coposu" din municipiu au fost suspendate, pentru că acoperişul clădirii a fost grav afectat. Pompierii militari sprijiniţi de autorităţile locale au intervenit pentru evacuarea apei din locuinţe, curţi, beciuri şi străzi. Probleme mari au fost şi în Valea Jiului, unde sunt oameni care spun că furtuna şi ploile le-au distrus toată munca.
Reporter: Ilie Pintea -
-: Până la genunchi a fost apa în casă plină. Nu am avut ce să mai facem, pe sub uşă intră apa înăuntru. Şi acolo în curte e plin. În casă, frigider, haine, covoare, tot mi s-a ars, ce am agonisit un pic acolo, cât de săraci suntem ne-a luat apa tot. Nu mai am nimic. -: -: Ploaie ca acum n-am mai văzut.
-: A fost rupere de nori. Nu m-am gândit că apa poate în 20 de minute să facă ravagii, casa e inundată, grădina, nimic nu mai avem.
Reporter: Ploaia de noaptea trecută a afectat peste 100 de gospodării din Lupeni, dar şi 28 de km de drumuri lăturalnice, 12 podeţe şi câteva sute de metri din DN 66A. Pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate.
Anemona Doda, purtător de cuvânt la ISU Hunedoara: Cantitatea de precipitaţii prognozate era undeva peste 60 de l/metru pătrat. Nimeni nu a necesitat evacuare.
Reporter: Un bărbat de 57 de ani şi-a pierdut viaţa, după ce subsolul unui bloc în care lucra a fost inundat, în timp ce repara instalaţia electrică. Pompierii militari au găsit trupul neînsufleţit al bărbatului electrocutat atunci când au evacuat apa din spaţiul respectiv.
 


Etichete Pagube inundatiiPagube ZalauIlie Pintea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live