Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO - continuare Duminică, 25 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

10 Ianuarie 2019
Vizualizari: 426
Comentează add

Unul dintre motivele care au generat protestele începute anul trecut în Franţa a fost opoziţia faţă de reducerea vitezei limită pe drumurile principale de la 90 la 80 de km/oră.

Pagube importante produse de "vestele galbene" pe şoselele din Franţa

sergiu-stet

 Protestele ”Vestelor Galbene” de la Paris, decembrie 2018. Foto: Daniela Coman.

Ministrul francez de interne, Christophe Castaner, i-a acuzat pe susţinătorii mişcării de protest "vestele galbene" de avarierea a aproximativ 60% dintre camerele radar de pe şoselele franceze.

BBC transmite că ministrul Cristophe Castaner a declarat că a văzut "imbecili" care au publicat fotografii în care stau lângă asemenea camere distruse. Oricine conduce în aceste zile în Franţa poate observa rapid indicii ale vandalismului: camere radar acoperite de vopsea sau înfăşurate în bandă adeviză neagră, pentru a nu mai putea funcţiona.

Acum, ministrul a confirmat scara uriaşă a pagubelor, în condiţiile în care din totalul de 3.000 de camere radar, aproape 60% nu mai sunt funcţionale. Toate aceste pagube se datorează protestatarilor "vestele galbene", pentru care camerele radar sunt un simbol al modului în care guvernul "îi jecmăneşte pe săraci".

Unul dintre principalele motive care au generat protestele începute anul trecut a fost opoziţia pe scară largă în mediul rural la reducerea vitezei limită pe drumurile principale de la 90 la 80 de km/oră.


Etichete Christophe Castanerprotesteveste galbenecamere videoFranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live