Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

26 Aprilie 2015
Vizualizari: 1310
Comentează add

Procurorii DIICOT au făcut zeci de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanţa, Vaslui şi Bacău pentru a destructura un grup care se ocupa cu infracțiuni informatice.

Pagube de peste 15 milioane de dolari din fraude informatice

diana-surdu

Foto: captură video.

Un grup infracţional organizat din România, care a operat în sistemele de carduri bancare din 24 de ţări ale lumii, a reuşit să sustragă, în mai puţin de un an, peste 15 milioane de dolari din conturile clienţilor.

Procurorii DIICOT au făcut zeci de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanţa, Vaslui şi Bacău pentru a destructura un grup infracţional organizat ai cărui aproape 60 de membri furau datele de identificare de pe carduri, le clonau şi apoi sustrăgeau sume de bani de la bănci din România şi alte state europene, dar şi din SUA şi Japonia.

Potrivit procurorilor, după spargerea unui sistem bancar de protecţie, operaţiunea de retragere de numerar de la bancomate avea loc în mod organizat, într-un interval stabilit, în special în zilele nelucrătoare şi de la mai multe bănci în acelaşi timp.

Anchetatorii precizează că încă din decembrie 2013, suspecţii au retras din România 3,6 milioane de dolari, iar din Japonia - 9 milioane de dolari.

În urma percheziţiilor de duminică, au fost ridicaţi peste 150.000 de euro, două kilograme de aur în lingouri, tablouri şi laptopuri.


Etichete infractoriRomaniacarduri bancareclienticonturiDIICOTperchezitiiBucurestiIlfovConstantaVasluiBacauSUAJaponiabancomatlaptopurilingouritablouri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live