Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Iulie 2021
Vizualizari: 259
Comentează add

Au căzut copaci pe mașini și pe calea ferată. Pe magistrala 400 trenurile au fost oprite între Lunca Bradului şi Răstoliţa. Sunt avertizări de instabilitate până la ora 2.00.

Pagube de la vijelii sau grindină în Harghita, Suceava, Botoșani și Mureș

radiojurnal

Foto: Adriana Tudose / RRA

Aproape 1.000 de gospodării din localităţile Izvoare, Vărşag şi Sub Cetate din Judeţul Harghita au rămas fără curent electric în urma unei ploi torenţiale căzute în această seară. Au fost afectate o linie de medie tensiune şi 24 de posturi de transformare, iar un echipaj de la compania electrică intervine pentru remedierea defecţiunilor.

În Suceava s-a intervenit pentru tăieri de arbori căzuţi, înlăturarea unor stâlpi de electricitate doborâţi, dar şi pentru evacuarea apei din subsoluri, anexe şi curţi. În total, mai bine de zece localităţi au fost afectate, cele mai multe intervenţii fiind necesare în municipiul Fălticeni. Şi în Botoşani vântul puternic a doborât copaci pe străzi peste autoturisme şi peste fire electrice în zece localităţi, iar în municipiul Botoşani s-au desprins şarpantele de pe două blocuri.

Echipaje de pompieri de la furnizorul de energie şi de la secţia de drumuri naţionale au intervenit de-a lungul zilei, ne-au transmis corespondenţii RRA.

Din cauza vijeliei din ultimele ore care a doborât copaci şi a rupt firul de contact au fost probleme în traficul feroviar. Pe magistrala 400, circulaţia trenurilor a fost oprită între Lunca Bradului şi Răstoliţa, în judeţul Mureş şi la Băile Tuşnad, în judeţul Harghita.

Avertizările de instabilitate, vijelii şi grindină, valabile pentru nordul, estul şi centrul ţării rămân în vigoare până la ora 2:00.


Etichete intemperiiploi torențialevijeliigrindinăJudeţul HarghitaJudeţul SuceavaJudeţul BotoșaniJudeţul Mureș,

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live