Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 22 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

14 Iulie 2018
Vizualizari: 596
Comentează add

Documentul negociat timp de 18 luni, urmează să fie aprobat oficial la conferinţa internaţională din Maroc, în decembrie, şi cuprinde măsuri împotriva traficului de fiinţe umane.

Pact mondial privind migraţiile aprobat de ONU fără Statele Unite

octavian-begu

 

Ţările membre ale ONU au aprobat, ieri, cu excepţia Statelor Unite ale Americii, crearea unui Pact mondial privind migraţiile.

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a salutat noul pact care, deşi este neconstrângător, constituie un pas fără precedent pentru a creşte cooperarea internaţională, subliniind că migranţii sunt un motor extraordinar de creştere.

Documentul de 25 de pagini a fost negociat timp de 18 luni şi urmează să fie aprobat oficial la conferinţa internaţională ce va avea loc în Maroc, la mijlocul lunii decembrie.

Potrivit France Presse, pactul cuprinde un catalog de măsuri care să ajute ţările să facă faţă migraţiilor şi să combată traficul de fiinţe umane.

Statele Unite ale Americii s-au retras la sfârşitul anului trecut din procesul de elaborare a pactului, pe motiv că acesta conţine prevederi ce contravin politicii preşedintelui Trump în domeniul migraţiei.


Etichete onusuapactmigraţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live