Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Marilena Frâncu

26 Februarie 2014
Vizualizari: 1341
Comentează add

O delegatie a asociaţiilor de pacienti din România s-a deplasat la Bruxelles pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă România privind accesul la tratament.

Pacienţii români trataţi diferenţiat de ceilalţi europeni

marilena-francu

Foto: Arhivă.

Bolnavii români cu afecţiuni cronice aşteaptă de mai bine de şase ani actualizarea listei cu medicamente compensate şi gratuite, însă aceasta nu este singura problemă cu care se confruntă aceştia, a spus preşedintele Alianţei Pacienţilor Cronici din România Cezar Irimia.

O delegatie a asociaţiilor de pacienti din România s-a deplasat la sfârşitul săptămânii trecute, la Bruxelles, pentru a atrage atenţia parlamentarilor europeni asupra problemelor cu care se confruntă România privind accesul la tratament comparativ cu alte state membre ale Uniunii Europene.

La dezbaterea organizată de Alianţa Pacienţilor Cronici din România în parteneriat cu Platforma Europeană de Dezvoltare de la Bruxelles, prima dintr-o serie de evenimente sub sloganul „Pacienţii Români – Pacienţi Europeni“, au luat parte membri ai Parlamentului si Comisiei Europene, reprezentanţi ai societăţii civile, mediului de afaceri şi academic, medici si pacienti.

Toţi participanţii la dezbatere au semnat la final o declaraţie comună care va fi înaintată Consiliului Europei, Parlamentului Europei si autoritatilor din Romania.

Audio: Pacienţii români trataţi diferenţiat de ceilalţi europeni


Etichete pacienţitratamentboalămedicinăParlamentul EuropeanBruxelles

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live