Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri parlamentare 2020. Mesaje electorale Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

25 August 2015
Vizualizari: 1273
Comentează add

Pacienţii români lansează astăzi o campanie prin care îi cer Guvernului să aloce Sănătăţii un procent de 6% din Produsul Intern Brut.

Pacienţii îi cer Guvernului să aloce 6% din PIB pentru Sănătate

adriana-turea

Arhivă. Foto: sjubc.ro.

Pacienţii români lansează astăzi o campanie prin care îi cer Guvernului să aloce Sănătăţii un procent de 6% din Produsul Intern Brut.

Ei cer acces integral la tratamente compensate şi terapii inovatoare, pe care să nu fie nevoiţi să le întrerupă în funcţie de oferta din farmacii.

"Cred că sănătatea ar trebui finanţată corect de la buget pentru că din ceea ce strânge fondul nu putem asigura servicii de calitate pentru toţi cetăţenii României. În momentul în care statul va şti exact ce trebuie să aloce, cât trebuie să aloce, dacă va avea un studiu făcut în România privitor la nevoia de sănătate a populaţiei, probabil că atunci vor şti şi cât alocă.

"Dacă vom avea registrele naţionale ale asociaţiilor de pacienţi vom şti ce număr de pacienţi avem. Noi deocamdată mergem pe statistică. Or o finanţare corectă n-o să putem face niciodată dacă nu ştim ce număr de pacienţi avem, cât costă să-i tratăm, şi atunci putem finanţa exact bugetul", a spus preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, Radu Gănescu.

Reprezentanţii organizaţiei spun că vor merge cu o caravană prin toată ţara pentru a populariza necesitatea unei mai bune finanţări a domeniului medical.

Iniţiativa este susţinută de organizaţiile profesionale din sistemul de Sănătate. 


Etichete pacienţiPIBSănătatefonduridecontăritratamentecompensatefarmacieRadu GănescuGuvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live