Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

13 Aprilie 2011
Vizualizari: 1993
Comentează add

Zece pacienţi de la Centrul de Sănătate Băneasa din judeţul Constanţa au fost transferaţi miercuri dimineaţa, cu trei ambulanţe, la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare din Dolj.

Pacienţii de la psihiatrie, transferaţi la alte spitale

mona-constantinescu-constanta

Zece pacienţi de la Centrul de Sănătate Băneasa din judeţul Constanţa au fost transferaţi  miercuri dimineaţa, cu trei ambulanţe, la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare din Dolj.

Acesta este cel de-al doilea lot de pacienţi, bolnavi psihic, transferaţi la alte unităţi medicale din ţară după ce ministrul Sănătăţii a luat decizia de a închide spitalul din Băneasa.

În prezent, în Secţia de Psihiatrie din Centrul de Sănătate Băneasa mai sunt internaţi aproximativ 30 de pacienţi care în perioada următoare vor fi redirecţionaţi către unităţile sanitare de profil din ţară.

Decizia ministrului de a închide unitatea medicală i-a nemulţumit pe locuitorii din zonă unde nu există decât o substaţie de ambulanţă care are în dotare doar două maşini iar distanţa până la Spitalul Judeţean Constanţa este de aproximativ 100 de km.

Nemulţumiţi sunt şi cei care au rude internate în acest spital şi care spun că nu vor putea să le mai vadă niciodată având în vedere că sunt bolnavi cronici şi nu se poate pune problema de externării.

Din aceste motive, autorităţile locale din Băneasa dar şi reprezentanţii Consilului Judeţean Constanţa spun că vor da în judecată Ministerul Sănătăţii pentru a opri închiderea spitalului.

Ba mai mult, ei propun ca această unitate sanitară să funcţioneze ca o secţie exterioară a Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.


Etichete Ştiri Sud-Estpacienţitransfer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live