Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

13 Februarie 2015
Vizualizari: 1853
Comentează add

Preşedintele CNAS, Vasile Ciurche, a afirmat că în ceea ce priveste numărul de pacienţi care vor primi noile terapii, acesta depinde de preţul negociat cu companiile farmaceutice.

Pacienţii cu hepatita C "ar putea avea acces la noi terapii"

marilena-francu

Foto: Arhivă.

Pacienţii cu hepatita C ar putea avea acces la noile terapii fără interferon şi la tripla terapie pâna la sfârşitul lunii iunie a acestui an - a anunţat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurche.

El a explicat însă că sunt necesare o serie de masuri, respectiv limitarea numărului de pacienţi cu hepatită, identificarea unor resurse financiare suplimentare şi elaborarea unor criterii de selecţie a pacienţilor eligibili pentru noile terapii.  

Vasile Ciurche la o conferinţă despre politicile de sănătate europene, în comparaţie cu cele  româneşti: "Orice guvern îşi face strategia în funcţie de posibilităţi. Şi în Germania şi la noi posibilităţile sunt diferite, dar principiile în mare sunt aceleaşi.

"Ei doresc să-şi trateze cât mai mulţi bolnavi şi noi dorim să tratăm cât mai mulţi bonlavi.

"Există discuţii şi la nivel european din câte ştiu eu să se găsească o formulă de pteţ cât mai acceptabil, să se ia în considerare numărul de bonlavi la nivel european şi atunci probabil că şi costul va fi mai uşor suportate.

"Dar cu certitudine vom începe doar ţinand cont de criterii medicale, altfel nu putem", a afirmat Vasile Ciurche.  

Preşedintele CNAS a adaugat că în ceea ce priveste numărul de pacienţi care vor primi noile terapii, acesta depinde de preţul negociat cu companiile farmaceutice prin contractele de tip cost-volum.

Una dintre resursele financiare identificate la nivelul Casei este scoaterea unor medicamente din lista de compensări oferite populaţiei.

În prezent în România se estimează că există aproximativ 600 de mii de cazuri de hepatită C, însă doar a zecea parte dintre acestea sunt diagnosticate.

Dintre cazurile identificate, tot o zecime, circa 6 mii sunt în tratament,


Etichete hepatită CpaciențiCNASVasila CiurchetratamentCasa Naţională de Asigurări de Sănătatebolnaviterapii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live