Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Dana Onel

27 Octombrie 2015
Vizualizari: 1268
Comentează add

Elevii clasei a III_a B de la Şcoala “Stefan cel Mare” din Alexandria au spus “NU” dulciurilor şi gustărilor fast-food iar pachetele lor pentru şcoală au cuprins doar alimente sănătoase.

Pachetelul sănătos Pachetelul sănătos - Conține audio

dana-onel

Astfel cei mici au răspuns provocării lansate de învăţătoarea lor şi i-au rugat pe părinţi să le puna în gheozadane doar alimente cât mai naturale din care să nu lipsească fructele şi legumele proaspete. Fiecare copil a avut pe bancă sendvisuri cu carne şi salate, tot felul de fructe şi legume dar şi seminţe şi cereale.

Şi, pentru ca elevii să înteleagă de ce este importantă alimentaţia  pentru sănătate şi cum îi ajută să se dezvolte armonios, au asistat  la o lecţie de nutriţie. La final, copiii grupaţi pe echipe au realizat panouri cu sfaturi despre cum ar trebui să arate masa lor zilnică. Acţiunea “Pachetelul Sanatos” se înscrie în cadrul unui concurs lansat şcolilor din întreaga ţară de catre un supermarket cunoscut.

Tot mai multi copii suferă de obezitate pe fondul alimentaţiei si a lipsei de mişcare – atrăgeau atenţia, săptămâna trecută, medici pediatri din Sălaj, iar cele mai multe probleme sunt semnalate în mediul urban. Ei susţin necesitatea schimbarii alimentaţiei la copii, inclusiv la şcoala unde pacheţelul de acasă trebuie să fie esenţial, iar mâncarea de tip fast food eliminată în totalitate nu doar din şcoli, ci şi din apropierea unitatilor de invatamant.


Etichete învățământpachețelul sănătoseducațiesănătatehrană sănătoasăalimentație

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live