Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

30 Decembrie 2020
Vizualizari: 217
Comentează add

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat un pachet de sprijin consistent pentru Republica Moldova.

„Pachet de sprijin consistent” pentru Republica Moldova din partea României

natalia-zaharescu-radio-chisinau

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează prima sa vizită oficială în Republica Moldova, decembrie 2020. Foto: presidency.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat ieri, la Chişinău, un pachet de sprijin consistent pentru Republica Moldova.

Acesta include fonduri nerambursabile, vaccinuri, medicamente, echipamente medicale pentru îngrijirea pacienţilor cu COVID-19, motorină pentru fermierii moldoveni şi sprijin financiar pentru presa de la Chişinău.

Klaus Iohannis a fost primit cu onoruri militare, fiind primul şef de stat care a efectuat o vizită la Chişinău după ce politiciana pro-europeană Maia Sandu a fost aleasă în funcţia de preşedinte.

Klaus Iohannis a anunţat un nou pachet de sprijin din partea României pentru cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv furnizarea unui număr de până la 200.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, precum şi sprijin pentru agricultori, sub formă de 600.000 de tone de motorină sprijin pentru scietatea civilă şi mass-media, în valoare de cel puţin 250.000 de euro.

Klaus Iohannis a dat asigurări că România va continua să sprijine Republica Moldova şi pe cetăţenii săi care au votat pentru reforme democratice. 

Klaus Iohannis: Mă bucur că această vizită la Chișinău se realizează pe fondul unui vot masiv al cetățenilor Republicii Moldova, în favoarea implementării reformelor democratice, în conformitate cu valorile integrării europene.

La rândul ei, Maia Sandu a subliniat că vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău a marcat ieșirea Republicii Moldova din izolarea externă.

Maia Sandu: Mă bucur că, începând cu ziua de astăzi, Republica Moldova și România reintră într-o interacțiune firească, frățească și deschisă. În aceste zile, Republica Moldova pășește într-o nouă etapă a ieșirii din izolare internațională și de conexiune la spațiul european.

La finalul vizitei, cei doi șefi de stat au semnat o declarație comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic dintre Republica Moldova şi România, ce reconfirmă relaţia bilaterală specială precum şi angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european.


Etichete (ii)vizitaiohannischisinaupachetsprijin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live