Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 18 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

22 Mai 2019
Vizualizari: 589
Comentează add

Petro Poroşenko susţine că Parlamentul de la Kiev poate fi dizolvat, dar nu când vrea preşedintele, ci când există temeiuri pentru astfel de acţiuni.

P. Poroşenko îl acuză pe V. Zelenski de încălcarea Constituţiei Ucrainei

sergiu-stet

 Kiev. Foto: Arhivă.

Fostul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, consideră că noul şef al statului ucrainean, Volodimir Zelenski, a încălcat Constituţia luând decizia dizolvării Radei Supreme, transmite RADOR.

"Astăzi vedem, din păcate, cum Constituția nu este respectată. Astăzi, vedem că activitatea acestei echipe (a lui Zelenski) a început cu încălcarea Constituției. Acest lucru nu poate să nu ne îngrijoreze", a declarat Poroşenko.

Petro Poroşenko a adăugat că Parlamentul poate fi dizolvat, dar nu când vrea preşedintele, chiar dacă lui îi este necesar acest lucru, ci când există temeiuri pentru astfel de acţiuni.

Cu toate acestea, fostul lider ucrainean a subliniat că dorinţa preşedintelui de a avea majoritate în Rada Supremă este una firească.

"Fiecare politician adevărat trebuie să fie gata în orice moment pentru alegeri. Echipa mea este pregătită pentru alegeri. Echipa mea va participa la aceste alegeri şi echipa mea va câştiga alegerile", a conchis Poroşenko. 


Etichete Petro PoroşenkoUcrainaVolodimir Zelenski,parlamentRada

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live