Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Annamaria Damian

8 Octombrie 2014
Vizualizari: 3603
Comentează add

Din Madrid vine propunerea atacării virusului Ebola cu o terapie deja cunoscută în tratamentul virusului HIV și al hepatitei C.

Ozonoterapia – o soluţie pentru Ebola?

annamaria-damian

Foto: captură Youtube

Prima contagiere cu virsului Ebola pe teritoriul Spaniei a declanşat alarma în capitală.

La spitalul Carlos III, miercuri dimineaţa, o a treia asistentă suspectă de Ebola a fost internată şi izolată preventiv.

Aceasta, căsătorită şi mamă a doi copii, lucrează de cinci ani la acest spital, iar colegii săi, citaţi de ziarul El Pais, sunt panicaţi.

Luni seara, analizele Teresei Romero, în vârstă de 40 de ani, au confirmat că infirmiera a contractat Ebola după ce l-a îngrijit pe dr. Manuel Garcia Viejo, misionar catolic repatriat din Sierra Leone în Spania, decedat la spitalul Carlos III în 25 septembrie.

Teresa Romero primeşte tratament cu ser hiperimun, iar soţul său, deocamdată fără simptome, dar izolat, este internat la spitalul din Alcorcon (sud-vestul Madridului).

Sistemul medical "va depăşi această situaţie"

Bărbatul a încercat marţi, printr-o campanie pe reţelele de socializare, să convingă autorităţile să nu-i sacrifice câinele, aflat singur în apartamentul familiei.

După ce marţi personalul medical din sindicatele spaniole a cerut demisia ministrului sănătăţii, miercuri dimineaţă, premierul Mariano Rajoy, a declarat că "sistemul medical din Spania este unul din cele mai bune din lume" şi că "va depăşi această situaţie".

Marţi seara, o altă infirmieră din echipa care i-a îngrijit pe misionarii catolici repatriaţi din Africa (primul a fost, în luna august, Miguel Pajares, adus din Liberia şi decedat în Madrid, în 12 august, în acelaşi spital), a fost izolată în urma simptomelor de febră pe care le prezenta şi se află sub observaţie.

Pacienta infectată cu Ebola primește tratament cu ser hiperimun de la un donator care a supraviețuit virusului extrem de agresiv, în timp ce 22 de persoane care au intrat în contact cu ea la spitalul din Alcorcon sunt monitorizate pentru a controla răspândirea virusului. 

"Ne-a luat prin surprindere"

Rafael Perez Santamaria, director al Spitalului Carlos al III -lea a recunoscut că acest caz a surprins conducerea instituției și comunitatea medicală: "Ne-a luat prin surprindere, încă suntem surprinși, dar încercam să revizuim protocoalele".

La rândul sau, Franciso Arnalch, șeful secției de medicină internă a încercat să dea asigurări că se cercetează unde s-a comis greșeală care a dus la contagierea asistenței: "Vom clarifica toate datele, vom verifică dacă procedura a fost adecvată sau a fost ceva ce s-ar fi putut îmbunătăți".

Pe de altă parte, personalul medical a acuzat probleme de siguranță la echipamentele de protecție folosite în zona de risc a spitalului.

Sindicatele din sector spun și că angajații care au făcut parte din echipele de îngrijire a celor doi misionari repatriați din Liberia și Sierra Leone nu au avut parte de instrucție temeinică și nici de odihnă suplimentară pentru turele extrem de stresante. 

Alte 30 de persoane care au avut contact cu primii doi bolnavi de Ebola, infectați în august și septembrie în Liberia şi Sierra Leone, se află sub supraveghere medicală. 

Terapia cu ozon medicinal poate fi o soluţie

În timp ce alarma socială s-a declanșat și numărul suspecților pare să fie în creștere, din Madrid vine propunerea atacării virusului cu o terapie deja cunoscută în tratamentul virusului HIV și al hepatitei C.

Este vorba despre terapia cu ozon medicinal, ozonoterapia, pe care președintele Federației Internaționale a Terapiei cu Ozon Medicinal, dr. Adriana Schwartz a practicat-o în țări afectate de virus precum fostul  Zair, în Uganda sau Ruanda și pe care a probat-o și în America centrală de curând, în tratarea unui virus înrudit cu Ebola, chikungunya, ce afectează ţări ca Puerto Rico şi Honduras.

Infecţia poate fi controlată fără efecte secundare

Terapia cu ozon stimulează sistemul imunitar și, după câteva ședințe, sistemul imunitar este capabil să controleze infecția fără efecte secundare pentru pacient.

Dr. Schwartz ne lămureşte: 

"Cel mai important este că poate atenua simptomele pacientului, în funcție de stadiul bolii. Dacă e în fază de incubație, sistemul imunitar poate fi întărit prin stimularea producerii de antioxidante endogene, enzime pentru protecția în fața organismelor invadatoare.

Corpul căpăta astfel instrumente să se poată apăra de infecție, iar terapia permite prelungirea timpului pentru găsirea soluțiilor din partea companiilor farmaceutice și a laboratoarelor, pentru experimentarea serurilor și a vaccinurilor. Dacă pacientul e în faza cu simptome de febră,  acestea se pot opri cu această terapie, prelungim viața și completam cu tratamentul adecvat. 

Dacă boală a ajuns în fază avansată, cu hemoragie, nu mai e nimic de făcut. Singura posibilitate constă în măsurile de ameliorare și să ajutăm pacientul să moară cât mai demn", precizează specialistul.

Terapia cu ozon medicinal este deja folosită în Spania în spitalele publice în tratamentul multor afecțiuni.

Terapie cu ozon nu poate fi controlată de industria farmaceutică

Am întrebat-o pe Adriana Schwartz de ce terapia cu ozon medicinal nu se aplică pe scară largă, mai ales că este ieftină: presupune o dotare minima cu un generator de ozon, o butelie de oxigen medicinal, o sursă de curent și materiale de unică folosință, precum seringi și sonde pentru insuflaţiile (de preferinţă rectale) corespunzătoare.

"Există mai multe motive. Unul este interesul companiilor de medicamente. Ozonul este un gaz care nu se poate înmagazina, nu se poate îmbutelia, trebuie introdus în momentul aplicării.

De aceea,  această terapie nu poate fi controlată de industria farmaceutică. Dacă s-ar fi putut îmbutelia, ozonul s-ar fi vândut în farmacii. Pentru că această terapie reduce numărul medicamentelor în multe boli, vorbim de pierderi pentru industrie de milioane de euro". 

Lipsă de specialiști în terapia cu ozon medicinal

Dr. Adriana Schwartz mai spune și că există o lipsă de specialiști în terapia cu ozon medicinal, care ar fi ușor de rezolvat prin formarea mai multor cadre medicale în domeniu.

"Alternativă nu avem, iar efectele secundare nu există ", asigură medicul din Madrid, care ne mai spune că cel mai rău lucru care se poate întâmpla este ca la anumiţi pacienţi această metodă să nu aibă nici un efect, nici pozitiv, nici negativ.

În prezent, federația pe care o conduce http://www.imeof.org/ pregătește un prim contingent de medici și asistenți, dotați cu echipamentele necesare și materialele obligatorii pentru începerea tratamentului la scară mică în țările afectate de Ebola.

Până atunci, dr. Schwartz şi colegii săi încearcă să convingă atât comunitatea medicală, cât și autoritățile din Spania, că terapia cu ozon medicinal este mai necesară acum că oricând, că este o terapie complementară, nu alternativă și că nu mai este timp, numărul afectatilor și al morților fiind deja depășit față de previziunile Organizației Mondiale a Sănătății. 


Etichete Exclusiv OnlineEboladecescazuriizolarespecialiştiterapieozonfarmaciemedicamenteîmbuteliereSpania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live